Hlavní obsah

Olomouc v odvetě Intertota zkusí Hamburk šokovat

Igor BruzlPrávo

Po domácí porážce 0:1 s Hamburkem je bundesligový rival fotbalistů olomoucké Sigmy blíže postupu do finále Intertoto cupu. Přesto Hanáci chtějí ve středečním utkání zkusit favorita šokovat. Ať ale duel dopadne jakkoliv, svěřenci Petra Uličného budou muset rychle změnit priority. Už v pondělí vstoupí do domácí ligy. "A začátek je hrozně důležitý," řekl kouč.

Článek

Tým se bude moci spoléhat na gólmana Lovásika, který v prvním duelu chyběl kvůli žlutým kartám. I přesto do Hamburku s výpravou vyrazila jen čtrnáctka hráčů: neodcestovali dlouhodobí marodi Špiláček s Vyskočilem, zranění léčí i Michal Hubník s Königem a na ligové vykročení s Ostravou se šetří rekonvalescenti Kučera, i když ten bude zřejmě alespoň na lavičce, s Romanem Hubníkem. A poslední ztrátou je brazilský záložník Melinho, jehož trápí viróza a zůstal proto doma.

Uličný: Zvládneme to v prodloužení

"Nemáme co ztratit. Znovu se pokusíme se nejdéle držet bezbrankový stav, v nějaké třiaosmdesáté minutě jim utečeme a dáme gól. V prodloužení to už zvládneme," vtipkoval dobře naladěný trenér Uličný a dodal, že chce v Hamburku uhrát dobrý výsledek.

Podle něj je soupeř hodně silný. "Hlavně v obraně, těžko se jim dávají góly, navíc my s tím máme i docela problémy. Musíme být trpěliví, a to platí i pro ligu," dodal kouč. I on sám je zvědavý, jak tým zvládne přechod z pohárových zápasů na utkání v domácí nejvyšší soutěži. "To je velká neznámá. Z Hamburku se vracíme ve čtvrtek ráno, ale odpoledne bude trénink a ani pak nebude čas na odpočinek. Pojedeme až do pondělí naplno," poznamenal.

Zranění potřebovala větší čas

Před ligovým startem mu největší problémy dělají právě zranění. "Je toho nějak moc. Příliš to nechci přisuzovat Intertoto cupu, spíš to je nešťastná shoda náhod," prohlásil kouč Hanáků a sebekriticky přiznal, že v některých případech se příliš pospíchalo na hráče: "Svalová zranění potřebovala asi delší čas, proto došlo k obnovení. To mě teď před ligou trápí ze všeho nejvíc, protože sám vím, že od startu do ročníku se ledacos může odvíjet."

Hanáci v létě přišli o dvě velké opory. Vaniak odešel do řeckého Panioniosu, Kobylíka zase ulovil bundesligový Bielefeld. Škerle bude hostovat v Mostě, Prekop šel do Trenčína a pryč je i Zbožínek. Naopak velkými posilami jsou brankář Lovásik z Jablonce, jeho slovenský krajan Onofrej z Drnovic a brazilský záložník Melinho z Barbarense. "Noví hráči se chytili, mají kvalitu a jsem s nimi spokojen," mnul si ruce Uličný. Tým bude jistě v nové sezóně znovu chtít útočit na příčky, z nichž by do pohárové Evropy vstoupil později než letos.

Odveta semifinále Intertoto cupu začíná ve 20.15, přímo ji vysílá německá televize DSF.

Pravděpodobné sestavy:
Hamburk: Wächter -Wicky, Van Buyten, Reinhardt, Atouba - Jarolím, Demel, Trochowski - van der Vaart - Mpenza, Lauth.
Olomouc: Lovásik - Kopecký, Kovář, Hudec, Pečnik - Randa, Rýdel, Vacek, Onofrej (Glos) - Babnič, Schulmeister.

Reklama

Související témata: