Hlavní obsah

Zidane se vrací do francouzské reprezentace

PAŘÍŽ

Fotbalista Zinédine Zidane se vrací do francouzské reprezentace. Excelentní záložník Realu Madrid ve středu oznámil na svých internetových stránkách, že si rozmyslel své loňské rozhodnutí. Zidane naposledy oblékl reprezentační dres loni v červnu ve čtvrtfinále mistrovství Evropy, v němž Francie podlehla pozdějším vítězům z Řecka.

Foto: Internet

Zinedine Zidane

Článek

Naposledy oblékl reprezentační dres loni v červnu ve čtvrtfinále mistrovství Evropy, v němž Francie podlehla pozdějším vítězům z Řecka. Vedle něj se do národního týmu vrací i Claude Makélelé, který se loučil v září.

"Rozhodl jsem se, že se vrátím," napsal Zidane na stránce www.zidane.fr. "Nechci se o tom příliš šířit. Prostě jsem změnil názor, který jsem považoval za kategorický. Stalo se mi to poprvé v životě," dodal.

Jeho příběh v mnohém připomíná obdobnou situaci, kterou fanoušci zažívají u nejlepšího českého fotbalisty Pavla Nedvěda. Ten rovněž skončil po Euru a od té doby se neustále spekuluje o tom, jestli a kdy se do reprezentace znovu zařadí. Zidane je na otázky připraven. "Chápu, že si budou všichni říkat: Proč nevydržel? Ale když jsem se tenkrát rozhodl, cítil jsem to tak," vyložil.

Třiatřicetiletému Zidanovi, který v reprezentaci vyhrál mistrovství světa i Evropy, chybí do stovky zápasů jen sedm startů. K jeho nejslavnějším momentům v modrém dresu patří dvě branky ve finále mistrovství světa 1998 do sítě Brazílie. Celkem nastřílel 26 gólů.

Comeback by měl oslavit 17. srpna

Comeback by měl oslavit 17. srpna v přípravném zápase proti Pobřeží slonoviny v Montpellier. "Budu tam," ujistil. Francie jeho pomoc potřebuje: v kvalifikaci na mistrovství světa jí patří až čtvrté místo, na postup ztrácí tři body a hrozí jí, že se na turnaj do Německa neprobojuje. "Raymond Domenech (trenér Francie) za mnou v Madridu dvakrát, třikrát byl a řekl mi, co ode mě čeká. Ale nechci se vrátit jako spasitel, jako Zorro. Jen chci pomoct," podotkl Zidane.

Přitom když Domenech nastoupil, marně jej přemlouval k návratu. "Měli jsme dlouhý pohovor. Hluboce jsem o tom přemýšlel a chci znovu hrát za národní tým," řekl Zidane. Vedle něj po Euru skončili i Thuram, Desailly a Lizarazu.

Na stránce rovněž uvedl, že se vrací i Makélelé. Dvaatřicetiletý defenzivní záložník kryl Zidanovi záda v Realu Madrid, teď působí v Chelsea. "Jsem hodně rád, že s oběma zase budu moci počítat," řekl Domenech.

Reklama