Hlavní obsah

Vzkříšení Bohemians přihlíželo přes sedm tisíc lidí

PRAHA

Dlouhotrvající spor mezi fotbalisty Bohemians 1905 a Střížkova o reálie slavného vršovického klubu našel svého vítěze hned o prvním víkendu nové sezóny. Zatímco Střížkov byl už v pátek vyloučen z ČFL, hráči Bohemians dnes po půl roce znovu vyběhli k soutěžnímu zápasu.

Foto: internet

DEFAULT TITLE

Článek

Na jejich duel třetí nejvyšší soutěže se Slavií B přišlo do Dolíčku téměř sedm a půl tisíce diváků a nebylo ani tak důležité to, že jejich tým nakonec prohrál 0:1.

Ve Vršovicích to dnes vypadalo, jako by se tým Bohemians vrátil do ligy. Přišlo tam víc lidí než na prvoligové zápasy na Slavii, v Jablonci, Zlíně, Mladé Boleslavi či Příbrami. Stadión byl v obležení fanoušků, z nichž většina měla na sobě tradiční zelenobíle pruhovaný dres. Jeden z nejvynalézavějších dokonce nedbal srpnového data v kalendáři a na zápas přišel ve vlněných rukavicích upletených v klubových barvách.

Přišel i Paroubek

"Je 7. srpna, 17 hodin, chystá se zahájení sezóny ČFL 2005/2006," oznámil hlasatel větu, které by před půlrokem i ti nejoptimističtější fanoušci těžko věřili. Věhlasný český klub, slavící letos sto let své existence, málem strávila ekonomická krize. "Klokani" byli vyloučeni z druhé ligy a balancovali na hraně holého bytí.

Dnes byli zase plní života. "Před půl rokem Bohemka prakticky neexistovala, a my si tehdy dali předsevzetí, že ji zachráníme," prohlásil předseda Družstva fanoušků Bohemians Antonín Jelínek, když předával řediteli klubu Jiřímu Steinbrochovi symbolický šek na 2,8 miliónu korun, které mezi sebou příznivci sesbírali. Uzavřel se tak unikátní příběh o sepětí klubu s fanoušky.

Ti pak vytvořili takovou atmosféru, že nebylo poznat, jestli se právě hraje zápas o ligový titul, nebo pouhé první kolo třetí nejvyšší soutěže v republice. Na zápas dojeli příznivci třeba až z Trutnova, přišel i premiér Jiří Paroubek. "Doba temna končí, pro nás slunce opět vyšlo," stálo na transparentu, který rozvinuli skalní příznivci za jednou z branek.

Reklama

  1 : 0 West Ham - Leverkusen 1 : 0 29. min Živě
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články