Hlavní obsah

Pohár ČMFS: podcenění nebo nezájem?

Ivo Urban

Po třech letech se ve finále Poháru ČMFS, který se hraje už tradičně v Praze na Strahově, neobjeví pražské mužstvo. Naposledy se to stalo v roce 2000, kdy se ve finále střetl Slovan Liberec s druholigovými Ratíškovicemi.

Foto: ČTK/Libor Zavoral

Lukáš Došek ze Slavie Praha (vlevo) a teplický hráč Dušan Tesařík ve čtvrtfinále Poháru ČMFS.

Článek

Tentokrát zůstane Pražanům uzavřené i semifinále. Bohemians vypadli ve třetím kole s třetiligovými Prachaticemi, Sparta v osmifinále s Budějovicemi, a ve čtvrtfinále skončily Slavia v Teplicích a ve čtvrtek i Viktoria Žižkov doma s Jabloncem.

Šlo o podcenění této soutěže ze strany pražských týmů, z nichž Sparta a Slavia figurují na prvních dvou místech a Viktoria je momentálně čtvrtá? Nebo se jen potvrdilo, že pohárové zápasy nemají favorita?

Pohár mezi hráči nemá váhu

Mohli bychom se přiklonit k druhé variantě, kdyby ovšem výsledky a výkony Pražanů nebyly tak tragické. Sparta na Letné prohrála 0:4, Slavia v Teplicích 0:3 a Viktoria na Žižkově prohrávala s Jabloncem dvacet minut před koncem 0:4.

Jen dvě vydařené střely Pikla z přímých kopů zmírnily v závěru zápasu prohru domácích. I tak rozzlobený žižkovký trenér Vítězslav Lavička po zápase prohlásil: "Byl to nedůstojný výkon našeho mužstva, omlouvám se všem našim fanouškům."

Podobně hovořili po pohárových trapasech i trenéři pražských "S". "Dostal jsem pořádnou facku," rozčiloval se sparťanský kouč Jiří Kotrba. A Miroslav Beránek po prohře v Teplicích musel konstatovat: "Předváděli jsme fotbal, který se ve světě nenosí."

I tato slova dokazují, že zápasy Poháru ČMFS nemají mezi hráči takovou váhu, jakou by si zasluhovaly.

Reklama