Hlavní obsah

Francouzi věří: Se Zidanem se vrátila naděje

PAŘÍŽ

První zápas po svém návratu do francouzské reprezentace odehrál ve středu Zinédine Zidane. Francouzští fotbalisté pod vedením zkušeného záložníka vyhráli přátelské utkání s Pobřežím slonoviny 3:0 a novináři nad výkonem vyhlášeného míčového kouzelníka nešetřili chválou.

Foto: Internet

Zinédine Zidane

Článek

Zidane se vrátil do reprezentace po roční přestávce a spolu s ním další dva hráči ze "staré gardy" - Lilian Thuram a Claude Makelele. K návratu je přimělo neutěšené postavení Francie v kvalifikaci pro mistrovství světa - Francie je ve své skupině až čtvrtá. Středeční hladké vítězství, byť šlo o přátelský zápas, však oživilo francouzské naděje.

"Všechno nebylo dokonalé, ale pokrok je zřejmý. Francie znovu našla páteř a hlavně sebedůvěru," píše sportovní list L'Équipe. Varuje sice, že postup na mistrovství není zajištěn, ale píše, že zdaleka není ztracen. Výkon reprezentace hodnotí jako nejlepší, jaký mužstvo předvedlo pod vedením trenéra Raymonda Domenecha, a Zidanea jako nejlepšího hráče na hřišti.

Zidane slavil jedenáctileté výročí

Rovněž Le Parisien píše, že "s tímto mužstvem jsou povoleny všechny naděje" a že návrat Zidanea, Makeleleho a Thurama přinesl očekávané výsledky. "Se Zidanem u kormidla je to opravdu něco jiného," rozplývá se.

Přiznává ovšem, že za stavu 1:0 rozhodčí odpustil Francii pokutový kop, po němž se situace mohla vyvíjet jinak.

Také Libération vyzdvihuje Zidaneovu roli a píše, že ti, kteří ho na hřišti obklopují, jsou mnohem lepší, než když hrají bez něho.

Zidane ovšem po zápasu odmítl názor, že zlepšený výkon mužstva je jeho dílo. Připomněl další dva navrátilce a řekl, že všichni hráči sehráli dobrý zápas.

Přiznal, že chtěl v utkání skórovat (což se mu povedlo), protože zápas se hrál na den přesně jedenáct let po jeho prvním startu v reprezentaci, kdy vstřelil dvě branky. Bylo to proti České republice a duel skončil remízou 2:2.

Reklama

Související témata: