Hlavní obsah

Rooney je favoritem na cenu pro nejlepšího mladého fotbalistu

LONDÝN

Angličan Wayne Rooney z Manchesteru United je favoritem na zisk ceny Mezinárodní hráčské federace FIFPro pro nejlepšího mladého fotbalistu světa. Jeho hlavními konkurenty by měli být útočník Chelsea a nizozemské reprezentace Arjen Robben a španělský záložník Francesco Fabregas z Arsenalu.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Wayne Rooney.

Článek

Spolu s Rooneym se v dvanáctičlenné nominaci objevili další dva hráči Manchesteru United Portugalec Cristiano Ronaldo a čínský útočník Tung Fang-čou. Ten je však nyní na hostování v Royalu Antverpy.

Vítěz ankety bude oficiálně oznámen na slavnostním ceremoniálu 19. září v londýnském Wembley. Tam zároveň budou vyhlášeny nejlepší jedenáctka roku a ceny pro hráče roku a fotbalovou legendu.

Nominace na cenu FIFPro pro nejlepšího mladého hráče:
Javier Mascherano (Corinthians/Arg.), Wayne Rooney (Manchester United/Angl.), Arjen Robben (Chelsea/Niz.), Bastian Schweinsteiger (Bayern Mnichov/Něm.), Robinho (Real Madrid/Braz.), Tung Fang-čou (Antverpy/Čína), Cristiano Ronaldo (Manchester United/Portug.), Francesco Fabregas (Arsenal/Šp.), Rio Mavuba (Bordeaux/Fr.), Giorgio Chiellini (Fiorentina/It.), Obafemi Martins (Inter Milán/Nig.), Freddy Adu (DC United/USA).

Reklama

Související témata: