Hlavní obsah

Cissé přišel a vystřílel Liverpoolu třetí Superpohár

MONTE CARLO

Fotbalisté Liverpoolu se potřetí v historii radují ze zisku Superpoháru. Vítěz Ligy mistrů porazil v pátečním zápase po taktické bitvě CSKA Moskva 3:1 v prodloužení. Duel rozhodl francouzský útočník Djibril Cissé, který po vystřídání v závěru utkání dokázal vyrovnat a v prodloužení vstřelil rozhodující gól. Skvělý výkon pak navíc pečetil přihrávkou na třetí branku Luise Garcíi.

Článek

Zápas dlouho nepřipomínal souboj dvou králů loňské klubové pohárové scény. Na Liverpoolu byla až příliš znát neúčast několik hráčů základní sestavy, ruský tým se zase nechtěl pouštět do přestřelky a vsadil na důkladné krytí ofenzivních opor soupeře.

Výsledkem byla nezajímavá taktická bitva bez pohybu a snahy o důraznou koncovku. V pokusech o střelbu byl sice aktivnější Liverpool, ale branku CSKA mnoho neohrozil. Snad jen Luis García a jeho střela z 13. minuty mohla Akinfejeva vystrašit, ale španělský hráč neměl nabito ostrými.

Liverpool po gólu přidal na důrazu

Vítěz Poháru UEFA si stále více dovolal a ve 28. minutě rozjásal pět tisíc ruských fandů, mezi nimiž nechyběl majitel Chelsea Roman Abramovič, který je spojován i s moskevským klubem. Brazilec Carvalho si chytře naběhl za liverpoolskou obranu, kterou příliš nepodržel ukvapeným výběhem na hranici šestnáctky mladý gólman Reina a pod jeho tělem doputoval míč do opuštěné branky.

Liverpool si zřejmě až po inkasované brance uvědomil, že nejde exhibiční zápas a přidal na důrazu i houževnatosti. Výsledkem bylo několik slibných pokusů, z nichž nejnebezpečněji vypadala akce z poslední minuty, při níž se vyznamenal brankář Akinfejev.

Rusové také nepředváděli nijak atraktivní fotbal. V druhém poločase se už soustředili na bránění náskoku a několikrát dokázali Liverpool postrašit rychlým brejkem.

Obrat řídil Cissé

Jenže jedenáct minut před koncem základní hrací doby přišel na trávník překvapivý náhradník Cissé a už po třech minutách dokázal s dávkou štěstí vyrovnat poté, co se míč od stopera Ignaševiče odrazil do jeho nohy a Francouz přeloboval Akinfejeva.

Tímto momentem ovšem Cissého velký večer neskončil. Ve 103. minutě zápasu si naběhl mezi pomalé ruské stopery na dlouhý pas ze středu hřiště, a přestože jeho první souboj s brankářem skončil vítězně pro Akinfejeva, doražený míč dopravil v poklidu do opuštěné sítě.

Skvělý nástup na hřiště korunoval francouzský střelec v druhém nastavení, a když připravil třetí gól pro Luise Garcíu, mohly monackým knížectvím zaznít oslavné chorály liverpoolských fandů.

FC Liverpool - CSKA Moskva 3:1 (1:1, 0:1) po prodloužení
Branky: 82. a 103. Cissé, 109. Luis García - 28. Carvalho. Rozhodčí: Temmink - Meenhuis, Inia (všichni Niz.). ŽK: Zenden, Josemi, Hyypiä, Pongolle - De Sousa. Diváci: 18.000.
Liverpool: Reina - Finnan (55. Pongolle), Carragher, Hyypiä, Riise (79. Cissé) - Josemi, Xabi Alonso (71. Sissoko), Hamann, Zenden - Luis García, Morientes. Trenér: Benítez.
CSKA: Akinfejev - V. Berezuckij, Ignaševič, A. Berezuckij - Odiah (90. Gusev), Aldonin, Rahimič, Žirkov (67. Šemberas), Krašič (85. De Sousa) - Carvalho, Vágner Love. Trenér: Gazajev.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články