Hlavní obsah

Ronaldo v Brazílii vyvracel zprávy o užívání drog

RIO DE JANEIRO

Okamžitě poté, co přispěl gólem k výhře Realu Madrid v úvodním utkání španělské ligy v Cádizu, odletěl brazilský útočník Ronaldo do vlasti. Na policii v Riu de Janeiru popřel, že by měl cokoli společného s užíváním a distribucí drog. Z toho jej totiž obvinil bratr jeho bývalé přítelkyně.

Článek

Drogový dealer Amon Lemos, bratr Ronaldovy někdejší partnerky Livie, jmenoval po svém zatčení slavného fotbalistu mezi svými prominentními klienty. Policie si proto mistra světa z roku 2002 pozvala k výslechu, k němuž se Ronaldo dostavil helikoptérou.

"Ronaldo nám řekl, že jeho jméno bylo zneužito lidmi, kteří prodávali drogy přes internet. Uvedl, že nevěděl nic o Lemosově spojení s narkotiky, je prý ale obvyklé, že lidé používají jeho jméno k tomu, aby si zvýšili společenský status," řekl novinářům vyšetřovatel Marcelo Xavier.

Mluvčí osmadvacetiletého fotbalisty Paulo Julio Clement uvedl, že se Ronaldo dostavil k výslechu dobrovolně a bez právníka. "Naplnil svou povinnost a spolupracoval s představiteli spravedlnosti," uvedl mluvčí.

Reklama