Hlavní obsah

Pohár ČMFS: Příbram do Budějovic i s Otepkou

PRAHA

Pouze podmíněný trest dostal za své vyloučení v sobotním utkání se Spartou příbramský záložník Rudolf Otepka, a tak nebude svému týmu chybět ve středečním čtvrtfinále Poháru ČMFS na půdě Českých Budějovic, který rozhodne o čtvrtém účastníku semifinále.

Foto: ČTK/Jan Třeštík

Příbramský Rudolf Otepka (vpravo) si z utkání 24. kola se Spartou odnesl podmíněný trest.

Článek

Jihočeši se už přiblížili vytoužené záchraně a klub tudíž mohl začít pozměňovat i své priority. "V lize se už jistota blíží, a tak přehodnocujeme své další plány. A v poháru se nám naskytla příjemná šance, kterou bychom rádi využili," prohlásil českobudějovický trenér Pavel Tobiáš.

Jenže bude muset zřejmě sáhnout do sestavy. Horejš je po otřesu mozku, Chlebek má sešitou nohu a Pennera zlobí třísla. "Soutěže se chýlí ke konci, zranění přibývají," považuje Tobiáš zdravotní potíže svých hráčů jako daň blížícímu se konci sezony.

Příbram ale má s pohárovou soutěží podobné plány. "Pohár nás zajímá od prvních kol a bereme ho s plnou vážností. Ale víme, že i soupeř se chce v poháru dostat co nejdál a čeká nás těžký zápas. Zvlášť proto, že se utkání hraje v Českých Budějovicích, kde soupeř v lize neprohrává a má vhodné typy hráčů k tomu, jakou hru volí," prohlásil kouč Jozef Chovanec.

Na rozdíl od svého kolegy nemá problémy se složením mužstva; Otepka za vyloučení dostal jen podmínku a jeho čtvrtá žlutá ligová karta se na pohárové zápasy nevztahuje.

Zápas začíná v 16:30, hlavním rozhodčím je Poledník, jako asistenti byli delegováni Hruška a Drastík. Losování semifinále se uskuteční v pátek v 10:00.

Reklama

  2 : 0 Fiorentina - Plzeň 2 : 0 110. min Živě
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň
  0 : 0 West Ham - Leverkusen 0 : 0 8. min Živě
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen