Hlavní obsah

Princ William bude prezidentem fotbalového svazu v Anglii

LONDÝN

Princ William převezme v květnu prezidentský úřad anglické Fotbalové asociace FA. Vedení anglického fotbalu oznámilo, že třiadvacetiletý vnuk královny Alžběty nahradí svého strýce prince Andrewa, který čestnou funkci vykonává od roku 2000. William se ujme úřadu jen pár týdnů před mistrovstvím světa v Německu.

Článek

"Chopím se tohoto úkolu se skutečně velkým nadšením. Miluji fotbal, a to jako hráč i jako divák. Je to národní sport," nechal se slyšet syn prince Charlese a zemřelé princezny Diany. "Vloni jsem se svými přáteli prožíval mistrovství Evropy v Portugalsku, v příštím roce to bude v Německu bezpochyby stejné," řekl.

William se dnes s vedením svazu dohodl, že až do oficiálního předání funkce převezme již nyní coby takzvaný designovaný prezident formální reprezentační úkoly a bude strýci nápomocen. Za cíl si vytknul seznámit se v nadcházejících měsících s organizačními záležitostmi na všech úrovních fotbalu.

"Každý v asociaci je šťastný, že princ William přijal nabídku být naším prezidentem. Jeho fotbalový zápal, ať už aktivní nebo divácký, je známý. Věříme, že jeho prezidentování našemu sportu velmi pomůže," prohlásil předseda FA Geoff Thompson.

Reklama

Související témata: