Hlavní obsah

Jednadvacítka se v baráži o ME utká s Německem

Čeští fotbaloví reprezentanti do jednadvaceti let se v baráži o postup na mistrovství Evropy utkají s Německem. Rozhodl o tom čtvrteční los ve švýcarském Nyonu. Svěřenci kouče Ladislava Škorpila sehrají první zápas 12. listopadu na domácí půdě, odveta je na programu o čtyři dny později v Německu.

Článek

Čeští fotbalisté postoupili do baráže z druhého místa první kvalifikační skupiny za vítězným Nizozemskem, Německo, které koučuje bývalý reprezentant Dieter Eilts, vyhrálo šestou skupinu před Anglií a Polskem. V deseti zápasech ani jednou neprohrálo, třikrát ztratilo body za remízu.

Tým "lvíčat" by v baráži chtěl nechat zapomenout na předloňské klopýtnutí celku Wernera Ličky, který Švýcarsko vyřadilo na penalty. Česká jednadvacítka se na evropském šampionátu představila naposledy v roce 2002 ve Švýcarsku, kdy tým vedený Miroslavem Beránkem získal titul.

Dnešní los v Nyonu k sobě svedl fotbalové velmoci Anglii s Francií, v dalším prestižním duelu se poměří Srbsko a Černá Hora s Chorvatskem. Zbývající dvojice tvoří Ukrajina s Belgií, Rusko s Dánskem, Slovinsko s Nizozemskem, Maďarsko s Itálií a Švýcarsko s Portugalsko se Švýcarskem.

Vítězové skupin začnou na hřištích soupeřů, což je při "pohárovém" systému hodnocení považováno za výhodnější pozici. Při rovnosti bodů a vstřelených gólů rozhodne o postupu větší počet dosažených branek na cizím trávníku. V případě rovnosti se bude hrát prodloužení na 2x15 minut, pokud ani to nerozhodne, následovat budou pokutové kopy.

Dvojice pro baráž (12. a 16. listopadu):
ČR - Německo, Anglie - Francie, SČH - Chorvatsko, Ukrajina - Belgie, Rusko - Dánsko, Slovinsko - Nizozemsko, Maďarsko - Itálie, Švýcarsko - Portugalsko.

Reklama