Hlavní obsah

Hlavně, že nemáme Zlín, oddechli si v Teplicích

PRAHA

Výhodu domácího prostředí udělil los semifinále domácího poháru fotbalistům Zlína a Českých Budějovic. Zatímco Jihočeši přivítají Teplice, Zlín změří síly s Jabloncem. Oba semifinálové duely se odehrají ve středu 7. května od 17 hodin. Finálový zápas pak uvidí 27. května s největší pravděpodobností pražský Strahov.

Foto: ČTK/Libor Zavoral

Teplice si ve čtvrtfinále poradily se Slavií, nyní je čeká výjezd do Budějovic. Zlín doma přivítá Jablonec.

Článek

Osm minut po desáté hodině zavládla spokojenost v táboře obou celků, jímž los přiřkl výhodu domácího stadionu. Teplický ředitel František Hrdlička se tvářil smířlivě, zato zástupce Jablonce byl viditelně rozčarován. "Všichni chtěli hrát pochopitelně doma, ale to mohou jen dva. Štěstí jsme neměli a navíc musíme jet až do Zlína," řekl jablonecký sportovní ředitel Michal Doležal. Severočeši hrají již podruhé v řadě na cizím trávníku. Na Žižkově v boji o poslední čtyřku uspěli. "Vyšlo to jednou, tak to zkusíme i na Moravě," prohlásil Doležal.

Ve Zlíně panovala spokojenost. Zástupce moravského celku Rudolf Hojer se po strahovském losu usmíval. "Těší nás, že se můžeme našim příznivcům ukázat doma v poháru. V semifinále si už nešlo soupeře moc vybírat, ale chceme uspět a hrát finále," zdůraznil.

Semifinále Poháru ČMFS
Tescoma Zlín - FK Jablonec
České Budějovice - FK Teplice
Oba duely se hrají ve středu 7. května od 17:00

Budějovice chtějí přepsat historii

Sportovní ředitel Českých Budějovic Jiří Stiegler ihned zavolal radostnou zprávu trenérovi Pavlu Tobiášovi. "Jsem rád, že hrajeme doma, protože cestování jsme měli v poslední době v lize už dost. Pokusíme se uspět. Již účast mezi posledními čtyřmi je úspěchem a hrát finále, to by byl historický úspěch pro českobudějovický fotbal," řekl Tobiáš.

Jihočeši jsou si vědomi, že je nečeká jednoduchý soupeř. Pro Teplice by vítězství v poháru otevřelo vytoužená dvířka do pohárové Evropy. "Čeká nás soupeř z nejtěžších, ale jsem spokojen. V lize jsme se již s Teplicemi utkali, zatímco s dalšími dvěma možnými soupeři ještě ne. Je těžké dvakrát za sebou zdolat stejný tým," podotkl Stiegler.

Teplický ředitel Hrdlička se snažil na losu najít klady. "Raději bychom hráli doma, ale los je o štěstí. V minulém kole proti Slavii se usmál na nás, nyní na soupeře," konstatoval. "Bude to pro nás moc těžké, ale nechtěli jsme hlavně do Zlína. Je to moc daleko a mají hodně špatný terén," dodal.

Reklama