Hlavní obsah

Hašek: Dohoda Košťála s Mokrým je obyčejný handl!

PRAHA

Značně rozmrzele přijal Ivan Hašek informaci o dohodě Vlastimila Košťála s Pavlem Mokrým, kteří spojili síly v kandidatuře o post předsedy Českomoravského fotbalového svazu. Boje se silnými soupeři se však nebojí a věří, že minimálně od české komory svazu se mu při páteční volbě dostane většinové podpory od delegátů.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Kandidát na předsedu ČMFS Ivan Hašek.

Článek

"Český fotbal čekají dvě důležité bitvy. Jednu svedou reprezentanti na trávníku v baráži proti Norsku, tu druhou pak bafuňáři před valnou hromadou," prohlásil Hašek na dnešní tiskové konferenci v Praze. Tam především vyjádřil svůj názor na dohodu Mokrého s Košťálem, který boj o šéfa ČMFS vyměnil za podporu Mokrého a post místopředsedy.

"Jako trenér jsem vždy od útočníků drzost vyžadoval, ale drzost dua Košťál - Mokrý nemá obdoby. To není žádná pragmatická dohoda, jak to oba pánové prezentují. Je to obyčejný handl šedé zóny fotbalu," nebral si Hašek servítky při útoku na Mokrého, který bude v pátek jeho jediným konkurentem.

Kdo by se měl stát předsedou ČMFS?
Hlasujte v anketě pod článkem.

S tím souhlasil i nový člen Haškova týmu Ladislav Malý, který při posledních dvou volbách předsedy ČMFS spolupracoval s Košťálem. Spolupráci ukončil právě poté, co na veřejnost prosákla jeho domluva s Mokrým. "Podle vyjádření pana Mokrého je to politická dohoda. Já v politice působil a nikdy jsem nezažil, že by se domlouvaly politické strany před volbami. Politika se dělá po volbách a ne před nimi. Mokrému jde jen o to udržet staré pořádky a praktiky," prohlásil někdejší náměstek ministra školství a tělovýchovy.

Malý mohl s Košťálem spolupracovat i nadále, a to dokonce s příslibem křesla místopředsedy ČMFS. Přesto se rozhodl odejít. "Byla mi nabízena určitá role v této hře, ale ve svém věku nemám zapotřebí se hnát po funkcích. Raději bych chtěl společně s Ivanem Haškem vrátit do českého fotbalu slušnost a respekt," vysvětlil.

Hašek tušil "podraz" už delší dobu

O možné dohodě Mokrého s Košťálem Hašek tušil už od první valné hromady. "Když se Vám jeden z kandidátů (Mokrý) nedokáže podívat zpříma do očí, tak není něco v pořádku," podložil své podezření bývalý vynikající reprezentant.

Hašek v minulých dnech objížděl jednotlivé kraje a podle reakcí věří, že má v současnosti u delegátů větší podporu než v minulosti. "Cítím podporu lidí, kteří se už nechtějí nadále účastnit současné frašky v českém fotbale. Jsem přesvědčen, že u české komory vyhraju," vyjádřil se.

Zároveň ale netajil i jisté obavy. "Bohužel spousta lidí má určitý strach a nemá odvahu se veřejně postavit na mou stranu. Ale volba je tajná a jsem přesvědčen, že dají najevo svůj názor," doufá.

Neměl šanci přesvědčit Moravu

Pokud by ale zvítězil Mokrý a ve vedení českého fotbalu zůstane takřka vše při starém, bude výsledek respektovat. "V tom případě ale i nadále hrozí českému fotbalu nedůvěra. Protože to, co je za těmito lidmi, důvěru rozhodně nebudí," dodal na závěr Hašek, kterému byla podle posledních informací znemožněna účast na jednání okresních svazů na Moravě.

Reklama