Hlavní obsah

Český fotbal volí do třetice předsedu, ve hře Hašek a Mokrý

PRAHA

Na třetí pokus během posledního půl roku se v pátek delegáti valné hromady Českomoravského fotbalového svazu pokusí zvolit nového šéfa české kopané. V Národním domě na pražském Smíchově budou od 11 hodin vybírat mezi Ivanem Haškem a Pavlem Mokrým poté, co předchozí dvě volby skončily blamáží.

Foto: PRÁVO

Jana Obsta měl vystřídat nový předseda svazu už v dubnu. Jeho nástupce ale zatím nebyl nalezen ani ve dvou volbách.

Článek

V dubnu i v červnu skončily valné hromady patem, který umožňuje volební systém svazu. Předseda totiž může být zvolen jen za předpokladu, že kandidát získá většinu v obou národních komorách.

Kdo by se měl stát předsedou ČMFS?
Hlasujte v anketě pod článkem.

Mokrý, který se v červnu o nejvyšší post neucházel, se nyní do hry vrátil. Během léta se zrodilo jeho nečekané spojenectví s Vlastimilem Košťálem, jenž pak svou kandidaturu stáhl s tím, že hodlá Mokrému dělat místopředsedu s nadstandardními kompetencemi. Jejich dohodu označil Hašek za drzost a handl šedé zóny fotbalu.

Bookmakeři ze sázkové kanceláře Fortuna stanovili na Mokrého velmi nízký kurz, neboť údajně mají signály, že výsledek voleb je už předem dohodnutý. Tipující mohou na Mokrého vsadit s kurzem 1,15:1, zatímco šance jeho protikandidáta Haška byly ohodnoceny pravděpodobností 4,3:1.

Přehled kandidátů na jednotlivé funkce
Předseda: Ivan Hašek, Pavel Mokrý.
Místopředseda za Čechy: Václav Chvála, Vlastimil Košťál, Luboš Kubík, Ladislav Malý.
Místopředseda za Moravu: Stanislav Gajdušek, Karel Jarůšek, Jiří Kubíček.
Místopředseda za 1. a 2. ligu: Pavel Marek, Jaroslav Vacek.
Předseda řídící komise pro Čechy: Václav Hartman, Pavel Hosman, Rostislav Votík.
Předseda řídíci komise pro Moravu: Jiří Kubíček, Dalibor Kučera, Jan Ševčík.
Člen výboru za Čechy (2 místa, když je předseda z Čech, 3, když je z Moravy): Vladimír Blažej, Miroslav Držmíšek, Michal Fischer, Josef Hadraba, Milan Haškovec, Václav Chvála, Václav Severýn, Miroslav Svoboda, Petr Urbánek.
Člen výboru za Moravu (2 místa, když je předseda z Moravy, 3, když je z Čech): Mojmír Fryčák, Stanislav Gajdušek, Karel Jarůšek, František Šácha, Miroslav Vrzáček.
Člen výboru za kluby 1. a 2. ligy (2 místa): Radek Bělák, Josef Duda, Josef Dufek, Vojtěch Flégl, František Hrdlička, Jiří Kubíček, Pavel Kuka, Pavel Marek, Radomil Procházka, Jindřich Rajchl, Jiří Rýva, Jan Řezník, Jaroslav Starka, František Šácha, Zdeněk Zlámal.

Reklama