Hlavní obsah

Futsaloví šampióni ze Španělska se představí v Praze a Brně

PRAHA

Příznivce futsalu čeká v tomto týdnu svátek. V úterý a ve středu se totiž ve dvou přípravných zápasech proti české reprezentaci představí v Praze a Ostravě národní tým Španělska, úřadujících mistrů světa a Evropy.

Foto: www.nzi.si

Futsal - ilustrační foto

Článek

Španělé přivezou do České republiky největší hvězdy světového futsalu včetně jednoho z nejlepších střelců posledního světového šampionátu Javiho Rodrigueze, kterému se zvlášť proti Čechům daří. Právě on na MS dvěma góly zařídil čtvrtfinálovou výhru 2:0 nad českým týmem, jednu branku vstřelil také při poslední návštěvě španělské reprezentace v Praze: před osmi lety zde vyhrál se svým mužstvem 2:1.

Pro český tým budou souboje s futsalovým gigantem velkou prověrkou současných schopností. Tým prochází po letošním mistrovství Evropy přestavbou a nový kouč Tomáš Neumann stále zkouší nové hráče. Nejbližší kvalifikace o mistrovství Evropy čeká jeho svěřence až v únoru 2007.

Tentokrát Neumann například povolal úplně poprvé dvaadvacetiletého Pavla Formánka z Viktorie Žižkov a o tři roky staršího Martina Kasálka z Helasu Brno. "Měli jsme představu, že až do konce letošního roku budeme zkoušet nové hráče, a pokaždé jsou v nominaci dva až tři nováčci," vysvětlil Neuman, který je s týmem na předzápasovém soustředění v Kladně.

Cílem je neuchýlit se k destrukci

Před oběma zápasy má jasný cíl: být Španělům důstojným soupeřem, ale neuchýlit se pouze k destrukci, která by se proti futsalovým virtuozům nabízela. "Můžu slíbit divákům, že se budeme snažit o atraktivní hru. V této době je pro mě důležitější herní projev než konkrétní výsledky," uvedl pětatřicetiletý kouč.

První zápas sehrají čeští futsalisté v úterý od 19:00 v hale Sparty Praha na Letné, odveta se uskuteční o den později od 18:00 v hale KP Brno. Česká republika se utkala se Španělskem osmkrát, pokaždé zatím vyhrál soupeř.

Nominace českého mužstva:
Brankáři: Klíma (Benago), Meller (Chrudim).
Hráči do pole: Blažej (Slovmatic Bratislava), Formánek (Chrudim), Dlouhý, Frič, Sláma (všichni Žižkov), Chadzidis, Kasálek (oba Helas Brno), Levčík, Polášek (oba Mikeska Ostrava), Mikan (Vysoké Mýto), Rešetár (Indoss Plzeň), Sluka (Jistebník).

Reklama

Související témata: