Hlavní obsah

Futsalisté v první přípravě se Španělskem prohráli 1:4

PRAHA

Česká futsalová reprezentace v úterý statečně vzdorovala v prvním přípravném utkání mistrům světa a Evropy ze Španělska, ale s favoritem nakonec prohrála 1:4. Odveta se bude hrát ve středu od 18:00 v Brně.

Foto: www.nzi.si

Futsal - ilustrační foto

Článek

Do utkání nakonec nenastoupila největší španělská hvězda Javi Rodriguez, který si na lavičce ledoval zraněné lýtko, ale jinak se sliby v hale Sparty Praha na Letné plnily: Češi hráli od první minuty aktivně a už během prvních pěti minut si vypracovali tři slibné šance, které však skvělý Amado vychytal.

Španělé se dostávali do tempa jen pozvolna, malý prostor kolem hřiště jim neprospíval, museli upustit od typické hry podél čar. Prosazovali se tedy spíše po rychlých kombinacích, do kterých se dostávali při chybných přihrávkách soupeře; tak padl i vedoucí gól favorita, který vstřelil v osmé minutě Torras.

Třetí pokus skončil úspěchem

Češi často zkoušeli posílet neobvyklé dlouhé míče od brankáře Klímy, po nichž se o zakončení hlavou pokoušel Mikan. Dvakrát se mu to nepovedlo, ale třetí pokus v 15. minutě skončil sotva viditelnou tečí a vyrovnáním.

Rozhodnutí přišlo už před přestávkou po brance Salgada, po pauze si hosté už slibný náskok hlídali. Stejný hráč brzy po změně stran přidal další trefu a Češi už fyzicky i technicky vyspělejšímu soupeři nebyli schopni vzdorovat. V hledišti, kam dorazil i fotbalový záložník Lukáš Zelenka, přesto panovala spokojenost.

Domácí tým ani při vedení favorita neopustil aktivní hru, ale chyběla mu už potřebná agresivita z úvodu. Branky dával skvělý soupeř, jehož odvážné kousky diváci často odměňovali potleskem.

Česká republika - Španělsko 1:4 (1:2)
Branky: 15. Mikan - 17. a 26. Salgado, 8. Torras, 33. Daniel. Rozhodčí: Fischer, Živčič (SR). Bez ŽK. Akumulované fauly: 1/4 - 1/4. Bez penalt. Diváci: 750.
Sestava ČR: Klíma - Blažej, Sluka, Polášek, Mikan - Chadzidis, Levčík, Dlouhý, Rešetár. Trenér: Neumann.

Reklama

Související témata: