Hlavní obsah

Jednadvacítka přijela do Leverkusenu, chce se pokusit o obrat

Fotbalová reprezentace do jednadvaceti let v neděli večer dorazila do německého Leverkusenu, kde se bude v úterý pokoušet o zvrat nepříznivého výsledku v baráži o evropský šampionát proti domácí reprezentaci. "Lvíčata" v pátek v úvodním duelu prohrála v Uherském Hradišti 0:2, ale nálada ve výpravě i přes složitou situaci nebyla skleslá.

Článek

Mladíci stále doufají v obrat, k němuž ale musejí bezpodmínečně o dvě branky zvítězit. "Nevidím tady žádnou negativní náladu, není tady prostor na nějaké sebetrýznění. Musíme pořád věřit v postup a poprat se o to," řekl trenér Ladislav Škorpil poté, co tým dnes po sedmé hodině večerní přistál v Düsseldorfu. Odtamtud se fotbalisté autobusem přesunuli do nedalekého Leverkusenu.

Ani hráči neklesají na mysli. "Zatím jsem v Leverkusenu v bundeslize gól nedal, tak by to v úterý konečně mohlo přijít," naznačil útočník bundesligového Mönchengladbachu Václav Svěrkoš, že hodlá střelecké prokletí v BayAreně zlomit.

Ve výpravě nechyběl ani Tomáš Sivok, zraněný kapitán mužstva, který si odvetu i přes prohru v úvodním utkání nechtěl nechat ujít. "Je za námi jenom poločas, ještě to není ztracené. Ještě bych si za jednadvacítku strašně rád zahrál," uvedl sparťanský záložník, který by v případě vyřazení už v další jednadvacítce z věkových důvodů figurovat nemohl.

Do Německa už neodjel stoper Martin Latka, kterého z odvety vyřadily dvě žluté karty. K mužstvu se naopak připojili dodatečně povolaní záložník Daniel Pudil s Milanem Matulou z libereckého Slovanu. Jednadvacítka ještě před dnešním odpoledním odletem z Ruzyně stihla trénink v areálu pražské Sparty na Strahově.

V pondělí po snídani Škorpilův tým absolvuje přípravu v tréninkovém centru nedaleko BayAreny. Od 18:00 je naplánovaný oficiální trénink v místě úterního duelu.

Reklama