Hlavní obsah

Horváth se asi z Visselu stěhovat nebude

PRAHA/KÓBE

I když fotbalisté Visselu Kóbe spadli z japonské nejvyšší soutěže, záložník Pavel Horváth tam jako jediný z Čechů s největší pravděpodobností dál zůstane. Ostatním jeho krajanům řekli, že končí. Týká se to trenérů Pavla Řeháka s Pavlem Trávníkem i hráčů Ivo Ulicha a Martina Müllera, kteří v Japonsku jen hostovali.

Foto: REUTERS

Pavel Horváth a jeho 'kytarová show' ještě v dresu Teplic...

Článek

Horváth má s klubem ještě roční smlouvu. "Oznámili mi, že se mnou počítají i na další sezónu. Sice bych radši hrál první ligu, ale na druhou stranu cítím vůči klubu i fanouškům určitý dluh. O sestup jsem se na hřišti taky přičinil a chtěl bych pomoci k rychlému návratu zpátky," tvrdí 30letý fotbalista.

Trochu ho však mrzí, že v Japonsku bude z české enklávy od nové sezóny sám. "Ale s rodinou se nám tady moc líbí, zvykli jsme si a určitě to zvládneme. Aspoň si trochu oživím řeč," říká tvůrce hry Visselu. "Navíc tady zůstane tlumočník Ju Ono, kterému říkáme Jožka. Je to Japonec, který žil třináct let na Slovensku, a je s ním docela legrace. Jen jsem ještě nezjistil, jak je na tom s pálenkou, jestli má ze Slovenska nějaký přísun," dodává s úsměvem Horváth.

Pád do druhé ligy ho štve. Na druhou stranu však uzná, že si ho klub zasloužil. "Jsem zklamaný, ale bohužel jsme letos byli opravdu nejhorší. Jen čtyři výhry ze čtyřiatřiceti zápasů mluví za vše," poukazuje na výsledkovou mizérii.

O víkendu hraje Vissel poslední zápas s Iwatou, ale ten už nic nemůže změnit na pádu o soutěž níž. "Do 11. prosince ještě budeme trénovat. Pak pojedeme s rodinou na tři dny do tokijského Disneylandu a teprve potom domů. Ale už 9. ledna bychom měli začínat přípravu," prozrazuje své nejbližší plány.

Místo Řeháka Angličan Baxter

Kóbe by měl po Řehákovi převzít anglický trenér Baxter, který dosud vedl reprezentaci Jihoafrické republiky. "Kdysi už Vissel trénoval, tak nás snad zvedne," doufá Horváth.

Kdyby se mu však ozval někdo z japonské nejvyšší soutěže, zřejmě by neváhal. "Zatím jsem s nikým nemluvil, záleželo by na Kóbe, jestli by mě pustili. Ale klidně budu hrát i druhou ligu, musím koukat dopředu."

Za málo pravděpodobný vidí návrat do české ligy. Spekuluje se o zájmu Sparty, Horvátha však nikdo neoslovil. "Přemýšlel jsem o tom. Sparta je sice pořád Sparta, ale s návratem do Čech už jsem se jednou trochu spálil. Navíc mám v Kóbe ještě rok smlouvu a neřeším to," říká záložník, který ve Spartě působil od žáčků až do svých 18 let.

Krizi letenského klubu však na dálku sleduje. "Pro mužstvo je vždycky těžké, když přijde hodně nových hráčů do základní sestavy, zažil jsem to kdysi ve Slavii. Chce to čas. Kluci by si měli sednout, trošku se pohádat, vynadat si a pořádně se semknout," dodává Horváth.

Reklama

Související témata: