Hlavní obsah

Hašek se k trénování vrací v exotické Dubaji

DUBAJ/PRAHA

Český fotbalový trenér Ivan Hašek už se vzpamatoval z neúspěchu při boji o předsednické křeslo Českomoravského fotbalového svazu a nyní vrhne své síly znovu do trénování. Ve středu dopoledne podepsal smlouvu s týmem Al Wasl z Dubaje ve Spojených arabských emirátech. Bude to už třetí angažmá 42letého kouče v zahraničí, předtím působil ve Francii a Japonsku.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Fotbalový trenér Ivan Hašek.

Článek

"Bude to zajímavá nová zkušenost pro mou práci, je to v mnoha ohledech ideální destinace. Emiráty jsou exotická země, je zde jiná kultura, odlišné zvyky. Navíc budu muset znovu komunikovat anglicky," komentoval Hašek angažmá v jedné z nejbohatších zemí světa v telefonickém rozhovoru pro Sport.cz přímo z Dubaje.

"Jednání s klubem bylo velmi rychlé, poprvé se z Al Waslu ozvali před týdnem. Byl jsem na dovolené ve Španělsku a poté jsem zamířil rovnou sem," tvrdil trenér, který se zřejmě domů nedostane ani během vánočních svátků. Smlouvu v Emirátech podepsal na půl roku. "To mi maximálně vyhovuje," dodal Hašek, jenž měl nabídku i z nedalekého Kuvajtu.

Hrají moc na sebe

Už včera stihl shlédnout zápas svých nových svěřenců a nebyl z jejich výkonu příliš nadšen. "Prohráli 0:2. Hráči to umějí s balonem, ale hrají až moc jenom na sebe. Navíc to dost skřípe v obraně, všichni se ženou spíš dopředu," hodnotil první dojmy z celku, který se ve dvanáctičlenné soutěži potácí na desátém místě.

Haškovým hlavním úkolem tak bude, aby Al Wasl nebyl na konci ročníku mezi dvěma posledními celky, kterým hrozí sestup. Doslova jen pár minut po našem rozhovoru čekalo Haška první seznámení s mužstvem a trénink. Poprvé povede tým na lavičce v úterním ligovém zápase proti třetímu celku tabulky Al Džazíra.

Krajana si nepřivede

V klubu mají se zahraničními trenéry své zkušenosti. V minulosti zde působil například bývalý trenér Rakouska Josef Hickersberger. "V kádru jsou pak dva cizinci - jeden Brazilec a Íránec, nejsou to ale žádná známá jména," prozradil Hašek. Že by zkusil přivést nějakého krajana, nepřipadá v úvahu. V týmu totiž mohou působit pouze dva hráči ze zahraničí.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň