Hlavní obsah

Silvestrovské fotbalové derby se bude hrát na Nový rok

Silvestrovské derby fotbalových internacionálů Slavie a Sparty se při jubilejním dvacátém klání nebude hrát 31. prosince, ale výjimečně na Nový rok. K posunutí termínu derby přiměla pořadatele kolize se závody Světového poháru v běhu na lyžích v Novém Městě na Moravě.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

V dresu Slavie nastoupí i současný kouč sešívaných Karel Jarolím.

Článek

"Zlatá lyže má v televizi pochopitelně přednost. Proto hrajeme o den později a bereme to zase tak, že odstartujeme do roku, kdy se uskuteční v Německu mistrovství světa," řekl na středeční tiskové konferenci Václav Čičatka z pořádající agentury NIO Sport.

Na umělé trávě v Praze v Edenu budou mít sparťané co napravovat, neboť v předchozích devatenácti utkáních se jen třikrát radovali z vítězství. V jubilejním pokračování tradičního souboje hráčů nad 35 let by nepříznivou bilanci rádi vylepšili, naposledy vyhrála Slavia 7:4.

"Hodně jsme opět mužstvo omladili a snad to bude vidět i na výsledku," prohlásil sparťan Martin Frýdek. "Je to vyvrcholení roku a zápas bude zase vyhecovaný. Bude se hrát naostro, ale hlavně tak, aby se bavili diváci," uvedl za druhou stranu útočník Ivo Knoflíček. "Budeme hrát naplno a až Sparta nebude moci, tak ještě přidáme," řekl s úsměvem manažer Slavie Jan Mareš, který 19. prosince oslavil šedesáté narozeniny.

Vrchol bude v televizi

Slavia do utkání nasadí mimo jiné Knoflíčka, Miroslava Beránka, Karla Jarolíma, Pavla Řeháka, Miroslava Příložného, Jiřího Jeslínka, Luboše Kubíka a možná i Pavla Kuku. Letenský manažer Jaroslav Bartoň vyšle do boje vedle Frýdka asistenta trenéra Slavie Petra Vrabce, Lumíra Mistra, Pavla Černého, Michala Horňáka či Romana Vonáška. Chybět budou tentokrát z různých příčin tradiční opory Jozef Chovanec, Jan Berger, Horst Siegl, František Straka, Vítězslav Lavička nebo Ivan Hašek.

Program v Edenu začne v 10:00, kdy se na umělém trávníku třetí generace představí žáci. O hodinu později nastoupí poprvé ženy, ve 13:00 začne souboj veteránů nad 50 let a vrchol obstará populární utkání internacionálů nad 35 let, které začne ve 14:00. Přímým přenosem jej bude vysílat Česká televize.

Reklama