Hlavní obsah

Maradona řádil na letišti a skončil na policii

Legendární argentinský fotbalista Diego Maradona byl ve čtvrtek zadržen v Riu de Janeiro kvůli konfliktu se zaměstnanci tamního letiště. Po krátkém výslechu byl slavný hráč propuštěn. Podle policejního mluvčího Carlose de Mela nebyl Maradona zatím z ničeho obviněn, ale může se tak stát později. Za odporování úředním osobám hrozí v Brazílii až dva roky vězení.

Článek

Maradona, jenž ve středu hrál v Riu na dobročinné exhibici pořádané další fotbalovou legendou Zikem, dorazil těsně před odletem svého spoje. Pracovníci letiště ho odmítli pustit na palubu, což temperamentního hráče rozlítilo. Při roztržce v jednom z VIP salonků její aktéři dokonce rozbili skleněné dveře, které prý Maradona slíbil zaplatit.

Policie ho chtěla podrobit zkoušce na přítomnost alkoholu, ale mluvčí Melo nepotvrdil, jestli se tak stalo.

Pětačtyřicetiletý mistr světa z roku 1986 odehrál ve středu na exhibici 68 minut. Po odchodu ze hřiště se podle brazilských médií Maradona necítil dobře, měl potíže s dýcháním a špatně artikuloval. Slavný fotbalista v minulých letech bojoval se závislostí na kokainu, nadváhou a různými zdravotními problémy, v poslední době se však zdálo, že se vrátil do správných kolejí.

Reklama