Hlavní obsah

Legendární Di Stéfano je po operaci srdce

VALENCIE

Legendární fotbalista Alfredo di Stéfano ve středu ve španělské Valencii absolvoval pětihodinovou operaci srdce, při níž mu byl voperován čtyřnásobný bypass. Čestný předseda Realu Madrid musel zákrok podstoupit po infarktu, který utrpěl v pátek.

Foto: www.realmadrid.pl

Alfredo di Stéfano

Článek

Zástupci nemocnice v oficiálním prohlášení sdělili, že Di Stéfano je nyní na pooperačním oddělení napojen na dýchací přístroj a je mu poskytována i podpora krevního oběhu. Následujících čtyřiadvacet hodin podle nich bude klíčových pro další vývoj zdravotního stavu slavné osobnosti.

Operace byla původně naplánovaná už na pondělí, ale Di Stéfano se potýkal se srdeční arytmií a horečkou a lékaři zákrok odložili. Když se jeho stav v úterý zlepšil, mohl tým specialistů přikročit k zákroku.

Argentinský rodák, jenž později reprezentoval také Kolumbii a především Španělsko, patří k nejlepším hráčům historie. V letech 1956 až 1960 dovedl Real k pěti triumfům v Poháru mistrů evropských zemí, ve španělské lize s týmem vybojoval osm titulů.

Za "Bílý balet" odehrál Di Stéfano přes 600 zápasů, v nichž nastřílel více než 400 gólů, a v letech 1957 a 1959 získal Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu Evropy.

Reklama

Související témata: