Hlavní obsah

Divecký v Polsku skončil

Josef PešoutPrávo

Fotbalový útočník Radek Divecký po roce skončil v Polsku a hledá si nové angažmá. Nevylučuje, že se vrátí do české ligy, ale zároveň ho láká pokračování kariéry v cizině. Důrazný forvard přispěl na podzim k sedmému místu Pogoně Štětín v polské nejvyšší soutěži.

Foto: ČTK/Libor Zavoral

Radek Divecký (vpravo) na archivním snímku v dresu Teplic.

Článek

"Hrál jsem stabilně. Bojovný a silový fotbal mi vyhovoval, ani parta v kabině nebyla špatná. Na jaře tam byl se mnou i Tomáš Kuchař, který se v průběhu podzimu nějak nepohodl s vedením a v listopadu zamířil do třetiligových Bohemians 1905, takže jsem tuto část sezóny dokončoval jako jediný český hráč v kádru," svěřil se Právu Divecký, který dal Štětínu vale.

"Poslední zápas za Pogoň jsem sehrál proti Plocku, vedenému trenérem Csaplárem. Na tamní lize mi vadilo snad jen zdlouhavé cestování, na které jsem nebyl z Česka zvyklý. S Teplicemi jsme jezdili nejdále pět hodin autobusem do Ostravy, kdežto se Štětínem jsme často absolvovali i dvanáctihodinové jízdy vlakem za soupeři," líčil svoje poznatky fotbalista, který musel uvolnit místo v sestavě Pogoně jiným zahraničním posilám.

"Majitel klubu se rozhodl jít brazilskou cestou. Chce postavit kádr na Jihoameričanech, což jsme byli nuceni respektovat. Tvoří se tam úplně nový celek, postavený na odlišných základech, než bývá v Polsku obvyklé. Brazilcům jsem nemohl konkurovat," smířil se s realitou Divecký.

Přelom roku strávil doma v Teplicích. "Mezi svátky jsem ale byl na jednání v Mostě, který shání posily pro boj o ligovou záchranu. Dali jsme si lhůtu na rozmyšlenou. Nového mosteckého trenéra Ščasného znám z české ligy, míří tam i Pikl ze Zlína, můj bývalý teplický spoluhráč. Navíc z Teplic bych to měl na dojíždění kousek. Jenže zvažuji i ekonomické podmínky a přiznám se, že bych to rád ještě zkusil v zahraničí. V jedenatřiceti letech se necítím starý, zdraví mi slouží, a tak čekám na zajímavou nabídku z ciziny," netajil svoje touhy útočník.

Reklama

Související témata: