Hlavní obsah

Bohemians porazili ligové Brno a v Tipsport Cupu jsou třetí

Třetí místo na zimním turnaji Tipsport Cup získali třetiligoví fotbalisté Bohemians 1905, kteří v nedělním zápase překvapivě porazili ligový tým Brna 2:0. O výhru "klokanů" se postarali ještě v prvním poločase přesnými trefami Lukáš a Dian, který v 38. minutě proměnil penaltu. Brno dohrávalo zápas bez vyloučeného Siegla.

Článek

Turnaj v pražském Edenu vyvrcholí finálovým zápasem, v němž se od 13:00 utkají Teplice s pražskou Slavií.

Brnu se utkání o 3. místo nepovedlo. Už v sedmnácté minutě malátně působící mužstvo inkasovalo poprvé, když Lukáš napřáhl z trestného kopu a na jeho dalekonosný pokus brankář Václavík vůbec nezareagoval. Další rána stihla Jihomoravany ve 38. minutě, když Siegl v pokutovém území zahrál rukou, byl vyloučen a penaltu vzápětí proměnil Dian.

Přesilovku hrající Pražané pak náskok v pohodě uhlídali, neškodné Brno se už nezmohlo ani na korekci výsledku. "Nezahráli jsme dobře. Někteří mladí hráči si musejí uvědomit, že liga bude úplně o něčem jiném. Do jejího začátku je tedy před námi spousta práce," uvedl brněnský kouč Josef Mazura.

Výsledek - o 3. místo:
Bohemians 1905 - 1. FC Brno 2:0 (2:0)
Branky: 17. Lukáš, 38. Dian z pen. Rozhodčí: Hrubeš. ČK: 38. Siegl (Brno). Diváci: 350.
Sestava Brna: Václavík (46. Hrubý) - Siegl, Schuster, Trousil (46. Horejš), Ineman - Kuncl, Pavlík (46. Večeřa), Černý (46. Chlup), Leňko - P. Mezlík (55. Švancara), Simr.

Reklama

Související témata: