Hlavní obsah

Muntari byl potrestán za běsnění po faulu na Nedvěda

ŘÍM

Zákrok na Pavla Nedvěda v italské lize a především následná zlostná reakce přišla draho záložníka Udine Sulleye Aliho Muntariho. Disciplinární komise ho za vyloučení a nesportovní chování v nedělním utkání s Juventusem potrestala zákazem startu ve třech zápasech.

Článek

Zápas, v němž turínští obhájci titulu vybojovali kontroverzní vítězství, skončil pro Muntariho už po 37 minutách. Po faulu na českého záložníka dostal druhou žlutou kartu a s vyloučením se ghanský reprezentant nemohl smířit.

Oba hráči se mohou potkat v létě v utkání základní skupiny mistrovství světa a Muntari zřejmě mezitím nebude na Nedvěda vzpomínat v dobrém. Podle hostů totiž o faul nešlo. "Rozhodčí by si zasloužil trest na devět zápasů," řekl dnes rozhořčeně trenér Udine Serse Cosmi.

Svlékal se a křičel

Jednadvacetiletý Muntari se po vyloučení se sudím Antoniem D'Attilem ostře pohádal. Svůj výstup pak zakončil svlečením dresu, který pověsil na ramena delegátovi zápasu. Při odchodu ještě křičel na fanoušky, v tunelu pak měl rozmíšku s televizním kameramanem.

Hosté, kteří prohráli 0:1, cítili po zápase velkou křivdu nejen kvůli vyloučení Muntariho. Gól Alessandra Del Piera v 70. minutě podle nich padl z ofsajdu.

Reklama