Hlavní obsah

Rosický: Dortmundu na jaře chybějí Kollerovy góly

Na jedno odpoledne přiletěl do Prahy záložník německého Dortmundu Tomáš Rosický. Na reklamní akci odehrál fotbalový turnaj firmy Nike a v rozhovoru pro deník Právo řekl, že jeho klubu chybějí góly zraněného kanonýra Jana Kollera.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Góly zraněného Jana Kollera (vlevo) chybějí fotbalistům Dortmundu.

Článek

Na jak dlouho jste přiletěl do Prahy?

Jen na otočku, na tento turnaj. Už v sedm večer letím zpět. Nike je můj letitý sponzor, takže to bylo v rámci spolupráce. Dopoledne už máme trénink.

Ve dvou zápasech jste vstřelil tři branky. Stává se z vás střelec?

Kdepak, to ne. Spíš jsem měl i štěstí. Mám z toho radost, ale nijak ty trefy nepřeceňuju. V téhle sezóně bundesligy jsem dal zatím čtyři a doufám, že ještě nějakou přidám.

Při druhém gólu do sítě Hamburku jste se radoval s rukama nad hlavou už před velkým vápnem. Nenapadlo vás, že se může ještě něco stát a míč do sítě nedostanete?

Tak to mě nenapadlo nebo spíš jsem na to nemyslel. Věděl jsem, že už mě nikdo nedohoní. Měl jsem radost, nesmál jsem se soupeři. To nešlo nedat. Mohl jsem ale zakopnout a někdo by mě mohl dohnat, to se stát mohlo.

Věříte, že se Dortmund dostane ještě na šestou příčku, zajišťující Pohár UEFA?

Pořád jsme ve hře, ještě zbývá hodně zápasů. Teď nás čekají přímí konkurenti Leverkusen a Hertha Berlín. Podle mne se o poháry bude hrát až do posledních kol.

Spoluhráči i fanoušci si přejí, abyste v Dortmundu zůstal. Už jste pevně rozhodnutý odejít do Atlétika Madrid?

Nic nového není. Nechci o tom teď ani mluvit.

Chybějí vám v bundeslize góly Jana Kollera?

Po zranění ho zastoupil Smolarek, ale na jaře dává útok málo branek, takže nám chybějí Honzovy góly. Už s námi dělá skoro všechno, ale návrat musí přijít plynule, nelze ho uspěchat.

Blíží se světový šampionát. Nemyslíte na něj podvědomě při osobních soubojích?

Kdepak, to nejde, to by byla obrovská chyba. Mohlo by se to vymstít jinak.

Mluvíte o mistrovství v kabině?

Moc ne, ale Německo už šampionátem žije.

Sledujete soupeře, které český národní tým potká na mistrovství?

Viděl jsem v Dortmundu reprezentaci USA, hrála proti Němcům bez sedmi lidí a první půli byla lepší. Překvapila mě. Na šampionátu bude hodně silných týmů. Úspěch bude dostat se ze skupiny. U nás v Dortmundu hraje Amoah z Ghany a je výborný. V našich silách postup je, ale nebudeme nikoho porážet 3:0 nebo 4:0 a nakonec si dáme s Italy plichtu. Tak to není. Chtěli bychom si zahrát s Brazílií nebo Argentinou, což předpokládá právě ten postup.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín