Hlavní obsah

Mladoboleslavští odložili korunovaci mistra

MLADÁ BOLESLAV

Mladá Boleslav čtvrtečním vítězstvím nad Spartou odložila nejméně do soboty korunovaci Slovanu Liberec novým mistrem. Sama si přiblížila senzační druhou příčku a boj o Ligu mistrů. "Po nich už nejdeme, ale chceme si pohlídat druhé místo. To by byla paráda! I třetí stupínek by byl obrovským úspěchem," liboval si po utkání kapitán domácích Marek Kulič.

Článek

"Nás čekají dva zápasy venku, Teplice jsou dvakrát doma, ale popereme se o to. Mužstvo je správně nažhavené, po prohře v Mostě nás výhra nad Spartou správně nakopla. Fantastičtí byli i diváci," zdůraznil Marek Kulič.

"Hrajeme s mužstvy, kterým stále o něco jde, ať to je v Brně, doma s Jihlavou nebo poslední kolo v Liberci. Liga je vyrovnaná. Jdeme zápas od zápasu," dodal trenér domácích Dušan Uhrin mladší.

Sparťané se zlobili na Matějovského

Hodně nevole vyvolala v hráčích Sparty 19. minuta, kdy inkasovali druhý gól. Podle nich se zachoval nesportovně domácí záložník Marek Matějovský.

"Na trávníku ležel mladoboleslavský Ševinský. Gólman Kučera dával míč do autu a křičel, ať ho necháme. Přestali jsme hrát. Matějovský vzal míč, pokračoval a my zté akce inkasovali. Bylo to nesportovní. Na druhou stranu jsme s něčím takovým měli počítat," zlobil se kapitán Sparty Tomáš Sivok. "Ale nestěžujeme si, domácí hráli velmi dobře, my bojujeme dál. Nic nevzdáváme," dodal. "Přišli jsme o body i Řepku, který má zraněný podkolenní vaz," posteskl si kouč Stanislav Griga.

"Neudělal jsem nic nesportovního. Podíval jsem se a nikdo na trávníku neležel, rozhodně ne ze sparťanů. Náš Ševinský se zvedl. Měl jsem proti sobě pět nebo šest hráčů soupeře, obrana byla zformovaná, tak jsem pokračoval. Ať se na mne nezlobí, chyba je v nich," odmítl vinu Marek Matějovský. Nesportovně se určitě zachoval v okamžiku, kdy Kiselovi mával před obličejem vztyčeným prostředníkem...

Vyšla jim taktika

"Také v tom nevidím nic špatného. Sparťané byli zformovaní. Je to jejich věc, že nehráli. Vyšla nám taktika. Dali jsme dva rychlé góly a pak jsme se zatáhli. Chodili do plných, my naopak do brejků," dodal Marek Kulič.

Reklama

Související témata: