Hlavní obsah

Fotbalová jednadvacítka hrála s Čínou bez branek

TOULON

Fotbalová reprezentace do 21 let hrála na úvod přípravného turnaje v Toulonu s Čínou bez branek. Zatímco soupeř měl více ze hry před přestávkou, po pauze se lépe ukazoval fyzicky zdatnější český tým, ale branku se mu vsítit nepodařilo. Navíc dohrával v deseti po vyloučení plzeňského záložníka Filla.

Foto: PRÁVO/Dorian Hanuš

Ilustrační foto

Článek

V prvním poločase bylo znát, že tým se zatím především poznává. Začal sice aktivněji než soupeř, ale pak se pohybliví Číňané dostali do dvou slibných šancí a především ve 38. minutě měli hodně blízko ke gólu, ovšem Ditrich míč vykopl z opuštěné brankové čáry. Vzápětí mohli skórovat také Češi, jenže Trappovu hlavičku vyrazil jeden ze soupeřových stoperů rukou mimo, čehož si ovšem sudí nevšiml a penaltu nenařídil.

V druhém poločase měl tým Ladislava Škorpila výrazně navrch a zvlášť Fillo zatápěl čínské obraně stejně jako v sobotu defenzivě Sparty na Letné, jenže pět minut před koncem byl po nafilmovaném pádu čínského fotbalisty vyloučen a český tým dohrával v deseti. Stínem utkání bylo zranění Holendy, který odkulhal s nataženým stehenním svalem už v 17. minutě.

Podle trenéra Ladislava Škorpila se na týmu projevila únava, protože většina hráčů ještě v sobotu hrála mistrovská utkání. "Naopak soupeř se na tento turnaj připravoval dlouhodobě, takže možná i proto působil hlavně v první půli živějším dojmem a měl i blíže ke vstřelení branky. Naopak naši hráči únavu postupně rozběhali a ve druhé půli to bylo už po všech stránkách lepší.

Trapp měl velmi dobrou šanci, výborně hrál i Fillo," uvedl Škorpil pro ČTK. Roli podle něj sehrálo i to, že tým se v tomto složení sešel vůbec poprvé. "Takže na souhře to bylo samozřejmě znát," dodal Škorpil.

Ve středu v 18:30 nastoupí tým "lvíčat" proti Portugalsku a Škorpil plánuje znovu výrazné obměnění sestavy. "Musíme to znovu prostřídat, abychom rovnoměrně rozložili zátěž na všechny hráče," dodal trenér.

Česká republika "21" - Čína "21" 0:0
Sestava ČR: Černý - Ditrich, Studík, Kopic, Lysoněk - Fillo, Trapp, Frejlach, Pudil - Holenda (17. Peška, 80. Schulmeister), Papadopulos (75. Kysela). Trenér: Škorpil.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín