Hlavní obsah

Teplice v Intertoto Cupu prohrály v Curychu

CURYCH

Tepličtí fotbalisté v úvodním duelu 2. kola Poháru Intertoto prohráli na hřišti Grasshoppers Curych 0:2 a za týden je čeká těžká odveta. Švýcarský klub se v neděli dlouho nemohl prosadit, ovšem pak udeřil dvakrát po přestávce: úvodní gól vstřelil ve 48. minutě Touré, druhý přidal o dvacet minut později Biscotte.

Foto: FK Teplice

Ilustrační foto

Článek

Přitom v prvním poločase se v teplém počasí hosté ukazovali ve velmi dobrém světle a měli dokonce několik slibných šancí, které ale nedokázali proměnit. Už v 9. minutě založil brejkovou akci Poštulka a mladý útočník Brožík měl možnost dostat svůj tým do vedení, ale po zaseknutí míče překopl branku, stejně jako jeho kolega Džeko, který ve 13. minutě pálil z velkého úhlu nad.

Domácí měli míč častěji na svých kopačkách, ale za celý první poločas zahrozili pouze dvakrát: vždy po trestných kopech, které zahrával Dos Santos. Oba jeho pokusy ve 30. a 45. minutě ale skončily nad Poštulkovou brankou.

Jenže nástup do druhého poločasu vyšel domácímu týmu lépe. Už ve 48. minutě se po centru z levé strany hlavou prosadil Touré a o dvacet minut později Biscotte porážku českého klubu potvrdil po tečované střele. Teplice za soupeřem zaostávaly a jejich tlak v závěru utkání už byl jen platonický.

Severočeši si zápas prohráli podle svého kouče sami nepřesnou koncovkou. "Rozdíl mezi oběma týmy byl v produktivitě. My jsme jasné šance před přestávkou neproměnili, zatímco soupeř dokázal využít sebemenší šanci. Ale nic nevzdáváme, máme před sebou možnost doma všechno zvrátit. O postup se ještě popereme," prohlásil teplický trenér Vlastislav Mareček v telefonickém rozhovoru pro ČTK.

Odvetný zápas se bude hrát za týden v Teplicích, postupující tým čeká ve 3. kole souboj s belgickým Gentem o postup do 2. předkola Poháru UEFA.

Intertoto Cup - 2. kolo
Grasshoppers Curych - FK Teplice 2:0 (0:0)
Branky: 48. Touré, 68. Biscotte. Rozhodčí: Richmond - Drummond, Young (všichni Skot.). Diváci: 1700.
Sestava Teplic: Poštulka - Kaufman, Klein, Hunal, Valenta (75. Fenin) - Doležal, Rosa, Jirsák (86. Štohanzl), Verbíř (63. Rilke) - Džeko, Brožík. Trenér: Mareček.

Reklama

Související témata: