Hlavní obsah

Teplice prohrály s Grasshoppers i podruhé 0:2, v Intertotu končí

TEPLICE

Tepličtí fotbalisté se pro letošní sezónu loučí s evropskými poháry. V odvetě druhého kola Poháru Intertoto prohráli doma s Grasshoppers Curych 0:2 a po totožné prohře z minulého týdne ve Švýcarsku ze soutěže vypadli. Grasshoppers se tak mohou těšit v třetím kole soutěže na souboj s belgickým Gentem. Vítěz pak postoupí do druhého předkola Poháru UEFA.

Článek

Severočeši byli před dnešním utkáním ve složité pozici, navíc se jim ani nevyplnilo přání o vstřelení rychlé branky, která by je mohla vrátit do postupové hry. Teplický trenér Mareček překvapil nasazením útočníka či ofenzivního záložníka Rilkeho na levý kraj obrany, ale drobný štírek se k očekávaným výpadům po křídle prakticky nedostal.

Tepličtí se jen těžko dostávali na dostřel soupeřovy branky, jejich souhra ve středu hřiště vázla, přechod do útoku byl pomalý a Mareček měl u postranní čáry svým hráčům často co vyčítat. Dnes se tak výrazně projevila absence zraněných opor Verbíře a Saboua, klíčových postav teplické zálohy.

První náznak šance obstaral útočník Džeko, ale po šikovném uvolnění vypálil vedle branky. Nebezpečněji na druhé straně vypadal pokus záložníka Biscotta, který se trefil i v prvním utkání, ale tentokrát těsně minul. Teplickým bylo úzko i v 28. minutě. Stoper Klein chyboval na půlicí čáře při rozehrávce a vzápětí se na dva teplické beky hnalo pět hráčů soupeře, ovšem záložník Touré celou akci pokazil zbrklou střelou.

Soupeři vyšlo střídání

Domácí tým se mohl vrátit do hry v 31. minutě, kdy se míč po dlouhém Poštulkově výkopu dostal až k Džekovi, ale překvapený útočník přeloboval v největší šanci zápasu spolu s gólmanem Djukičem i branku.

Zbytky teplických postupových nadějí pohasly šest minut po poločase. Kouč "Kobylek" Krasimir Balakov, někdejší věhlasný bulharský záložník, ukázal, že mu cit pro střídání nechybí. Do hry poslal záložníka Pavloviče a ten v 52. minutě snadno dorazil z malého vápna míč, který neudržel v náruči gólman Poštulka po trestném kopu Antonia Dos Santose.

V tu chvílí bylo o postupujícím prakticky rozhodnuto, tepličtí hráči by totiž museli nastřílet čtyři branky, aby prošli dál. Švýcaři po vedoucí brance navíc opanovali hru, ve středu pole trpělivě kombinovali a domácím téměř nepůjčili míč. Naopak Severočeši, kteří hráli na riziko už jenom s třemi obránci, s taktikou nakopávaných míčů na hrotové útočníky neuspěli. Hráči Grasshoppers vyhrávali osobní souboje a dostávali se dříve k odraženým míčům.

Hosté navíc využívali volného místa k rychlým brejkům. Pět minut před koncem žolík Pavlovič naservíroval přesný centr na hlavu dalšího střídajícího hráče Eduarda Dos Santose, ten využil Poštulkova chybného vyběhnutí a s přehledem vstřelil druhý gól Grasshoppers. Nový kapitán teplického celku Poštulka své rozpačité vystoupení alespoň částečně napravil v poslední minutě, když zlikvidoval sólo Tourého.

FK Teplice - Grasshoppers Curych 0:2 (0:0)
Branky: 52. Pavlovič, 85. E. Dos Santos. Rozhodčí: Berezka - Cymbal, Sboťjuk (všichni Ukr.). ŽK: Jirsák (Teplice). Diváci: 3050.
Teplice: Poštulka - Kaufman, Klein, Hunal (61. Stožický), Rilke - Jirsák, Valenta, Benát - Brožík (76. Štohanzl), Fenin (54. Doležal) - Džeko. Trenér: Mareček.
Curych: Djukič - Sutter, Langkamp, Schwegler, Jaggy - Touré, Renggli (65. Salatič), Seoane, A. Dos Santos (73. E. Dos Santos), Biscotte (46. Pavlovič) - Ristič. Trenér: Balakov.
První zápas 0:2, postupují Grasshoppers Curych.

Reklama

Související témata: