Hlavní obsah

Brněnský útočník Švancara míří do Interu Bratislava

BRNO

Fotbalový útočník Petr Švancara bude v příští sezoně oblékat dres Interu Bratislava, kam zamířil z Brna, kde působil poslední tři roky. Minulý týden sice absolvoval desetidenní zkoušku v řeckém klubu Kerkyra, z rodinných důvodů se však rozhodl zůstat blíž domovu.

Foto: ČTK/René Volfík

Petr Švancara (na archivním snímku z 9. listopadu 2000)

Článek

"Řecko mě sice lákalo, moje přítelkyně ale bude v lednu rodit a na jih se mnou za této situace nemohla. Do Bratislavy to mám z Brna mnohem blíž," řekl dnes ČTK Švancara. Podle svých slov by měl podepsat smlouvu na dva roky.

Působení na Slovensku bude prvním zahraničním angažmá osmadvacetiletého brněnského odchovance. V minulosti už hrál v Uherském Hradišti, od roku 2000 strávil dvě sezóny ve Slavii Praha, která za něj zaplatila 20 miliónů korun. Jeden rok oblékal dres Opavy.

V uplynulé sezóně se Švancara často nedostal do základního kádru brněnského týmu a trávil více času na lavičce náhradníků. Po návratu Reného Wagnera z Rakouska brněnský klub ztratil o někdejší velký talent zájem a neprodloužil s ním smlouvu, která koncem června vypršela. Společně se Švancarou je v Interu Bratislava i jeho bývalý brněnský spoluhráč Petr Musil.

V první lize odehrál Švancara 169 utkání a vstřelil v nich 27 branek.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 West Ham - Leverkusen 1 : 0 77. min Živě
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň