Hlavní obsah

Novým trenérem brazilských fotbalistů je bývalý kapitán Dunga

RIO DE JANEIRO

Kapitán mistrů světa z roku 1994 Carlos Dunga byl jmenován novým trenérem národního týmu fotbalistů Brazílie. Na své internetové stránce to uvedla brazilská fotbalová federace, podle níž bývalý vynikající záložník souhlasil po dvouhodinové schůzce s dohodnutými podmínkami. Bližší podrobnosti nebyly zveřejněny.

Článek

Dvaačtyřicetiletý Dunga nahradí ve funkci Carlose Alberta Parreiru, který ve středu odstoupil a podle všeho zamíří na lavičku Jihoafrické republiky, pořadatele příštího mistrovství světa. Na letošním šampionátu v Německu vypadli obhájci titulu Brazilci ve čtvrtfinále s Francií.

"Nastupuji se stejným odhodláním, které jsem v reprezentaci míval jako hráč. Základem pro každého, kdo chce nosit brazilský dres, bude motivace a vůle vítězit," prohlásil nový kouč, vlastním jménem Carlos Caetano Bledorn Verri, který poprvé povede národní mužstvo 16. srpna v přípravném utkání v Oslu proti Norsku.

Média označila krok brazilských funkcionářů za překvapivý, neboť Dunga zatím nemá žádné trenérské zkušenosti. Jako o Parreirových nástupcích se spekulovalo spíše o Vanderlei Luxemburgovi a Paulu Autuorim. Předseda federace Ricardo Teixeira vysvětlil volbu Dungovým "entuziasmem", protože fanoušci prý volali právě po takovém typu kouče. Jeho úkolem by mělo být vybudovat tým pro MS 2010 či 2014, které by měla hostit právě Brazílie.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín