Hlavní obsah

Trenérovi irských fotbalistů vyhrožoval atentátník pistolí

DUBLIN

Na trenéra irské fotbalové reprezentace Steva Stauntona mířil v pondělí večer neznámý muž pistolí a vyhrožoval mu zabitím. Třicátník, který je podle dostupných informací psychicky nemocný, Stauntonovi nic neudělal. Podle BBC nebyl muž nebezpečný, neboť samopal, který měl v rukou, byl jen umělohmotnou atrapou.

Článek

Staunton si večer vyšel z hotelu v Portmarnocku na severním kraji Dublinu, když se k němu podle policie přiblížil muž a vytáhl na trenéra pistoli. Kouč se otočil, začal utíkat a okamžitě o události informoval hotelovou službu. Ta ihned přivolala policii. "Muže začal stíhat policista a pak jej zatkl," uvedla policejní mluvčí. Zbraň se nenašla.

Podle informací Irské fotbalové asociace (FAI) sedmatřicetiletý Staunton zrovna telefonoval, když na něj muž udeřil. Útok ale na něm údajně nezanechal žádné psychické stopy. "Je absolutně v pořádku a těší se na zítřejší trénink," uvedla asociace v pondělí večer v prohlášení. Iry čeká ve středu večer v Dublinu přípravný zápas proti Nizozemsku. V kvalifikaci na mistrovství Evropy budou jedním ze soupeřů českého týmu.

Je to přitom už podruhé, co se v Portmarnocku událo něco podobného zrovna v době, kdy hotel obývali irští fotbalisté. Před necelými třemi lety vnikli do hotelu dva ozbrojení výtržníci a požadovali peníze. Odnesli si zhruba tisíc eur a jeden z nich vypálil při odchodu ránu do stropu. Fotbalisté v té chvíli večeřeli v jídelně.

Reklama

Související témata: