Hlavní obsah

Slováci se před duelem s Čechy snaží držet při zemi

BRATISLAVA

Slovenští fotbalisté v sobotním zápase kvalifikace na mistrovství Evropy proti Kypru zaostali výsledkem 6:1 jen těsně za svým rekordním vítězstvím, teď ještě možná do útoku přidají kanonýra Vitteka, ale stejně mají pořád z českého výběru respekt. Před středečním pokračování kvalifikace v Bratislavě tuší, že výběr Karla Brücknera bude úplně jiným soupeřem než kyperský trpaslík.

Článek

Výstižně změnu popsal server futbal.sk. "Po hře s kyperskou myší čeká Galisův tým český lev," napsal. Slováci nemají ve fotbale s Čechy tak špatnou bilanci jako třeba v hokeji a v prvním vzájemném soutěžním zápase vyhráli oni. Porazili je v kvalifikaci na mistrovství světa 1998. "Pokusíme se vyhrát. Bude to vyhecované, snad bude plný stadión," řekl novinářům po zápase slovenský kapitán Miroslav Karhan. V sobotu se stal rekordmanem v počtu startů, když tím osmdesátým o jeden překonal Ľubomíra Moravčíka.

Jak skončí středeční kvalifikační utkání Slovensko - Česko?
Hlasujte v anketě pod článkem.

Trenér Dušan Galis dobře věděl, že duel s Kyprem se vyvíjel pro jeho tým až příliš hladce. "Přálo nám štěstí. Gólem skončilo prakticky všechno, na co jsme sáhli," podotkl a snažil se držet při zemi. "Od štěstí k neštěstí je vždycky velmi blízko," zdůvodnil svůj postoj. V zápase zklamala jen jediná věc, a to necelých pět tisíc diváků v ochozech Tehelného pole. "Doufám, že dnešní výsledek lidi navnadí," řekl trenér.

Možná fanoušky přitáhne nejen atraktivní soupeř a po rozpadu federace velký rival, ale i start norimberského útočníka Róberta Vitteka. Hvězda bundesligy dorazila za týmem už na sobotní zápas, ale usedla jen na tribunu. Ještě sice není po zranění kolenních vazů úplně fit, ovšem už naplno trénuje. "Je to den ode dne lepší. Od německých doktorů nemám vysloveně zákaz hrát. Jestli nastoupím proti Čechům, je jen na mně," uvedl útočník s tím, že se rozhodne nejspíš až v úterý.

Vittek chválil svého klubového spoluhráče Mintála, který dal dva góly sám a na další dva přihrál. Jednou také Šebovi. Útočník Glasgow Rangers má po dvou reprezentačních startech na kontě pět gólů a trenér Galis bude mít těžkou hlavu z toho, koho ve středu z nabité konkurence vybere do útoku. Šebův průměr je skvělý: gól za každých 36 minut v dresu národního týmu.

Reklama

Související témata: