Hlavní obsah

Výkonný výbor schválil rozhodčí pro zahraničí

PRAHA

Výkonný výbor fotbalového svazu na svém středečním jednání schválil složení listin rozhodčích pro mezinárodní zápasy na příští kalendářní rok. V návrhu, který ČMFS zašle do sídla mezinárodní federace FIFA, je šest hlavních sudích a deset asistentů. Ve výčtu nechybějí nejzkušenější arbitři Jaroslav Jára a Radek Matějek, kteří v úvodu nového ročníku první ligy absentovali kvůli závažným chybám ze závěru loňské sezóny.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbalový rozhodčí

Článek

Vedle Járy a Matějka jsou ve výběru také Královec, Jílek, Jech a Příhoda, na listině asistentů pak jsou Kordula, Filípek, Wilczek, Chytil, Lhoták, Zlámal, Košec, Večeřa a Pospíšil.

"Až FIFA obdrží návrh od všech členských zemí, její komise rozhodčích seznamy posoudí a počátkem prosince by měl listiny schválit výkonný výbor Mezinárodní fotbalové federace," nastínil generální sekretář ČMFS Petr Fousek, kdy se čeští sudí definitivně dozvědí, zda budou rozhodovat mezinárodní zápasy v příštím roce.

Fotbalista roku pod hlavičkou svazu

Výbor ve středu také definitivně schválil založení Nadačního fondu mládeže, do něhož podle původní rozvahy vložil svaz 2,5 miliónu korun, stejnou sumou přispěli ze svého výdělku během červnového MS také reprezentanti. Za půl miliónu korun koupil svaz od vydavatelství Olympia ochrannou známku na anketu Fotbalista roku, kterou do budoucna hodlá pořádat výhradně sám.

Během příštího týdne vyvrcholí celosvětová kampaň proti rasismu, do které se fotbalový svaz také zapojil. Obličejem české kampaně se stal sparťanský kapitán a reprezentant Tomáš Sivok.

Soud zamítl Kubíčkův návrh

Šéf svazové legislativní rady Alexander Károlyi informoval o tom, že soudy učinily první rozhodnutí v řadě sporů olomouckého funkcionáře Jiřího Kubíčka se svazem. Kubíček tvrdí, že mu disciplinární komise neprávem zakázala činnost ve výkonném výboru; soud však nyní zamítl jeho návrh na předběžné opatření, aby mohl funkci vykonávat dál.

Policie se zase zabývala Kubíčkovým oznámením na nesprávný postup svazového vedení při vyplácení finančních odměn právě Károlyimu. "Policie 11. září posuzování ukončila, protože nebyly zjištěny žádné skutečnosti, které by mohly svědčit o porušení zákona," uvedl Károlyi.

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články