Hlavní obsah

Raúl chybí po deseti letech ve španělské nominaci

Poprvé po deseti letech vypadl z jiného než zdravotního důvodu kapitán Raúl z nominace španělské fotbalové reprezentace. Trenér Luis Aragonés nejlepšího střelce národního týmu z Realu Madrid nezařadil do výběru, který čeká příští sobotu kvalifikační zápas o postup na mistrovství Evropy na půdě švédských fotbalistů.

Foto: internet

Raúl v dresu Realu Madrid.

Článek

Raúl je suverénně nejzkušenějším hráčem v národním týmu. Odehrál 102 zápasů a na kontě má 44 branek. O tom, že v dnešní Aragonésově nominaci nebude, spekulovala už začátkem týdne televizní stanice Canal+. Španělé sklidili ostrou kritiku za nedávnou prohru se Severním Irskem a v nabité konkurenci v Realu má Raúl problém se prosadit. Dva góly do sítě Dynama Kyjev v úterní Lize mistrů byly jeho první za madridský velkoklub po téměř roce.

"Vybral jsem hráče, o kterých si myslím, že jsou v tuto chvíli v nejlepší formě. Je to rozhodnutí výhradně pro tento zápas," řekl na dnešní tiskové konferenci Aragonés. Jeho hlavními útočnými zbraněmi jsou nyní Fernando Torres a David Villa.

Raúl debutoval v reprezentaci v devatenácti letech v kvalifikaci MS v Praze. O dva měsíce později v prosinci 1996 dal svůj první gól. Místo v národním týmu ztratili také další dva stálí členové - záložník Joaquín a obránce Mariano Pernía.

Reklama

Související témata: