Hlavní obsah

Maskoti fotbalového Eura 2008 se jmenují Trix a Flix

INNSBRUCK

Maskoti příštího mistrovství Evropy ve fotbale se jmenují Trix a Flix. Dvě postavičky oblečené v národních barvách obou pořadatelských zemí Rakouska a Švýcarska - červené a bílé - dostaly jméno na základě hlasování fanoušků, kterých se do nedělní uzávěrky přihlásilo celkem 67 406.

Článek

"Je to, jako když rodiče poprvé oznámí narození svého dítěte. Jméno se vždycky nemusí všem líbit," prohlásil při dnešním křtu ředitel švýcarské části turnaje Christian Mutschler. Hlasování bylo velmi těsné, pro Trixe a Flixe bylo celkem 36,3 procenta hlasujících, Flitze a Bitze chtělo 33,7 a Zagiho a Zigiho rovných třicet procent.

Maskoti mají na hlavách střapaté účesy, které symbolizují špičky alpských vrcholků. Rakouští a švýcarští pořadatelé je poprvé veřejnosti představili 27. září ve Vídni. Jména dostaly figurky oficiálně na dnešní tiskové konferenci před přípravným zápasem obou partnerů v Innsbrucku.

Trix se jmenuje postavička v bílém dresu s dvacítkou na hrudi, Flix je jeho "červený" kolega se symbolickou druhou polovinou roku konání ME 08.

Reklama