Hlavní obsah

Fotbalová "lvíčata" údajně poničila v Bosně hotelové pokoje

SARAJEVO

Nepříjemnou dohru mělo vítězství českých fotbalistů do 21 let v odvetném zápase baráže o postup na ME s Bosnou a Hercegovinou. Když se ve středu český tým chystal opustit hotel v Sarajevu, zastavila jej policie s tím, že bylo poškozeno zařízení tří pokojů. Šest hráčů muselo k výslechu a části výpravy odepřelo vedení hotelu Terme vydat pasy, pokud nebude zaplacena škoda.

Článek

Ta byla vedením hotelu vyčíslena na 3800 eur (asi 107 tisíc korun). Na jednom z pokojů prý byly poničeny dveře, na dalším elektrická zásuvka a na zbývajícím ucpaná toaleta. "Ta vyčíslená suma byla zcela nepřiměřená, stále se to řeší," řekl ČTK šéf české výpravy Mojmír Fryčák.

Do hotelu dokonce dorazili místní novináři a televize. Zástupci hotelu pak dopoledne v doprovodu policie obcházeli pokoje všech členů českého týmu a kontrolovali způsobenou škodu. Závady našli na třech pokojích. "Nikdo ovšem nebyl schopen prokázat, že se staly naším zaviněním. Na ucpaný záchod jsme třeba poukazovali už od našeho příjezdu," uvedl Fryčák.

Šest hráčů pak v doprovodu Fryčáka a vedoucího týmu Iva Sekerky muselo na policejní stanici podepsat protokol. "Po dalších jednáních nám byly pasy vráceny," dodal Fryčák. "Připadá nám, že celá ta aféra s vedením hotelu akorát dokreslila atmosféru, kterou už před zápasem vytvořila zdejší média a veřejnost. Na články v tisku, podle kterých byli bosenští fanoušci v Jablonci zbiti českou policií, podá česká ambasáda v Sarajevu oficiální protest. Ambasáda nám pomáhala i při řešení dnešního problému," řekl Fryčák.

Celým incidentem byl ohrožen odlet ze Sarajeva, který byl naplánován krátce po druhé hodině odpolední. Hráči po výslechu dorazili na letiště na poslední chvíli.

Reklama

Související témata: