Hlavní obsah

Potvrzeno: Beckham odchází do Realu

PRAHA

O dalším působišti hvězdy Manchesteru United Davida Beckhama je po všech spekulacích rozhodnuto. Zástupci Manchesteru potvrdili původní informace španělských médií o odchodu kapitána anglické fotbalové reprezentace z klubu. V příští sezóně bude osmadvacetiletý záložník oblékat dres Realu Madrid.

Foto: internet

O novém působišti Davida Beckhama je snad s konečnou platností rozhodnuto.

Článek

Podle agentury Reuters letošní vítěz anglické Premier League vyinkasuje za oporu své zálohy částku 35 miliónů eur (přibližně 1,1 miliardy korun).

Španělská rozhlasová stanice Cadena Ser v úterý večer informovala, že Beckham se dohodl s klubem ze španělské metropole na čtyřleté smlouvě. Podle další rozhlasové stanice Marca by měl Beckham pobírat ve svém novém působišti roční plat 6 miliónů eur (téměř 190 miliónů korun) plus bonusy. V roli nové posily fotbalového obra by se měl představit 2. července.

"Tohle je úžasná příležitost v určitém bodě mé kariéry a bude to vzrušující zkušenost i pro mou rodinu," vzkázal Beckham přes svého agenta. "Vím, že bych později litoval, kdybych odmítl šanci hrát v takovém klubu, jakým je Real Madrid, s tak prvotřídními fotbalisty," líčil své pohnutky. "Navždy mi zůstanou skvělé vzpomínky na časy v Manchesteru, na Old Trafford a také na hráče, které jsem bral jako součást mé rodiny. Také budu vzpomínat na úžasné fanoušky, kteří mě tolik let podporovali," dodal.

Odejde Figo do Interu?

V souvislosti s Beckhamovým příchodem do Realu se už objevily spekulace, jak vedení klubu vyřeší otázku postu, na němž anglický fotbalista obyčejně hraje. Místo na pravé straně zálohy totiž v Madridu obsazuje další fotbalová 'star' - Portugalec Luis Figo.

Server soccerage.com v úterý přinesl informaci, na základě které by mohl portugalský střelec odejít do Interu Milán, čímž by se zároveň Španělé zbavili dluhu 10 miliónů eur vůči italskému klubu, který vznikl po příchodu Ronalda.

Média také v úterý večer otevřela otázku týkající se budoucího Beckhamova čísla na dresu. Na hřiště Old Traffordu totiž vybíhal s číslem 7, které v Realu ovšem obléká Raúl. Oba hráči mají navíc právo na svá čísla vyhrazena i ve smlouvě. Podle informací britské BBC by měl Beckham dostat dres s číslem 77.

Beckham jako součást volebního boje

Přestupová tajenka plnila první stránky novin celé měsíce. Na Beckhama si vedle Realu brousily zuby i Barcelona a italské kluby z Milána - AC a Inter. Jako nejvážnější kandidát se ještě do uplynulého víkendu jevila Barcelona, jejíž nově zvolený prezident Joan Laporta použil námluv s Beckhamem jako součást volebního boje.

Katalánský gigant Laportovými ústy dal prý do hry až třicet miliónů liber (téměř 1,5 miliardy korun), vzápětí po vyhraných volbách ale prohlásil, že anglický idol přímo neslíbil. Do hry pak jako nejžhavější kandidát vstoupil právě Real.

Reklama

Související témata: