Hlavní obsah

Blatter se omluvil Australanům za vyřazení na MS

SYDNEY

Prezident FIFA Sepp Blatter se při návštěvě Austrálie omluvil tamním fanouškům za vyřazení národního týmu v osmifinále mistrovství světa. Australští fotbalisté prohráli s pozdějšími mistry světa Italy po kontroverzní penaltě odpískané chvíli před koncem řádné hrací doby.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbalisté Itálie postoupili z osmiifnále MS po sporně nařízené penaltě.

Článek

Blatter svým nedělním výrokem pro televizi SBS naznačil, že rozhodčí Luis Medina posoudil osudný zákrok Lucase Neilla na Fabia Grossa nesprávně. "Chtěl bych se fanouškům fotbalu v Austrálii omluvit. Socceroos měli jít do čtvrtfinále místo Itálie, protože měli na to, aby ji porazili. V prodloužení by měli proti deseti soupeřům více šancí," uvedl šéf světového fotbalu. Italové hráli téměř celý druhý poločas bez vyloučeného Marka Materazziho.

Vrcholný švýcarský funkcionář v rozhovoru pro australskou televizi přiznal, že úroveň rozhodování na šampionátu v Německu nebyla na takové výši, jakou si představoval. "Po mistrovství světa jsem komisi rozhodčích řekl, že se oproti turnaji v roce 2002 zlepšili, ale podle mě ne příliš. Sudí šampionát nezastihl ve vrcholné formě," dodal Blatter.

Jeho omluva nicméně nechala šéfy Australského fotbalového svazu chladnými. Výkonný šéf národního svazu John O'Neill považoval Blatterova slova jen za úlitbu domácím fanouškům. "Řekl jen to, co si všichni Australané mysleli už před čtyřmi měsíci. Je to hezké gesto, ale na výsledku nic nezmění," dodal O'Neill.

Reklama

Související témata: