Hlavní obsah

Argentina je pod palbou kritiky. Překvapí domácí i Kolumbie?

Jihoamerický fotbalový svátek Copa América má na programu další zápasy. V nich se představí i domácí Argentina, která musí po remízovém klopýtnutí s Bolívií porazit Kolumbii. Jen tak si napraví reputaci u náročných fanoušků, kteří po Messim a spol. žádají jen vítězství.

Článek

Argentina – Kolumbie, tip bookmakera 02

Domácí celek je v nezáviděníhodné situaci, remíza s Bolívii (1:1) a mizerný výkon umocnily zklamání ze ztráty bodů. Tlak médií i veřejnosti tak ještě o něco vzrostl a zejména Messi je pod nebývalou vlnou kritiky, na kterou není po celý rok zvyklý. Jak se s ní vypořádá, je otázkou, ale většinou se snaží v takovéto situaci vzít vše na sebe, což se třeba před rokem v JAR neukázalo jako optimální řešení.

Kouč Sergio Batista se v úvodním duelu rovněž netrefil do sestavy. Kombinace pomalých Mascherana s Cambiassem ve středu zálohy nebyla tím pravým ořechovým a proti rychlostně vybaveným Kolumbijcům by se zle potázal. Argentina bude mít potíže s hostujícím celkem i tak.

Kolumbie je „černým koněm“ šampionátu a v prvním utkání sice nezářila, ale svou roli zvládla a připsala si cenné tři body (Kostarika 1:0). Proti hostiteli tak mohou hrát v klidu ze zabezpečené obrany, rychlý přechod do útoku a nekompromisní koncovka Rodallegy s Falcaem přinesou úspěch.

Zkuste překvapení, Kolumbie v duelu s Argentinou neprohraje.

Bolívie – Kostarika, tip bookmakera 1

Bolívie se ukázala v prvním duelu na Copě proti Argentině ve výborném světle. S domácím výběrem remizovala 1:1 a k výhře měla blíž. Za stavu 1:0 ve svůj prospěch totiž neproměnila další stoprocentní šanci, kterou ale vychytal argentinský gólman Romero, následně pak jeho spoluhráč Agüero nádhernou brankou z voleje rozhodl o dělbě bodů. Bolívie proti hlavnímu favoritovi šampionátu ale prokázala disciplínu a dobře organizovanou defenzivu, zejména před svou brankou dokázala prostor výborně zahušťovat. Rychlé brejky jsou pak nebezpečnou zbraní směrem vpřed.

Kostarika prohrála na úvod šampionátu s Kolumbií 0:1 a na týmu byla patrná únava z předcházejícího Gold Cupu. Hosté ze střední Ameriky si přesto neodpustili další plýtvaní sil, a více než 60 minut utkání odehráli v deseti, když pod sprchy zamířil Brenes. Posledně jmenovaný dnes nemůže nastoupit, což je dílčí oslabení zejména pro útočnou aktivitu „Ticos“.

Kostarika se bude muset tlačit do ofenzivy více než obvykle, což ji příliš nesedí, pokud v pátek nezvítězí, může totiž na postup ze skupiny zapomenout. V posledním duelu proti Argentině totiž nemá nejmenší šanci.

Vsadit si na Copu Américu můžete zde.

Reklama