Hlavní obsah

Organizátoři Copy América možná budou muset změnit dějiště finále

BUENOS AIRES

Argentinští organizátoři probíhajícího fotbalového mistrovství Jižní Ameriky se obávají, že budou muset změnit dějiště finálového zápasu. Plánovaný stadion Monumental v Buenos Aires totiž hodně poničili fanoušci místního klubu River Plate po jeho ostudném sestupu do druhé ligy. Finále se bude hrát 24. července.

Foto: Enrique Marcarian, Reuters

Fanoušky fotbalového týmu River Plate kropí hasiči vodou na stadiónu Monumental.

Článek

Šéf organizačního výboru José Luis Meiszner řekl agentuře Telam, že trávník stadionu je potrhaný, místa pro občerstvení poničená a také prostory pro média nejsou připraveny "pro událost takového významu".

I když pořadatelé ještě Monumental pro finále neodepsali, začínají přemýšlet o alternativách. Tou nejpravděpodobnější je stadion v La Plata, který minulý pátek hostil zahajovací zápas Copy América.

"Z hlediska nás organizátorů by bylo nejlepší nic neměnit. Ale teď máme stadion, který není ve stavu hostit finále. Jako prezident organizačního výboru musím mít jistotu, že se tady zvládne finále odehrát. Nemáme už moc času," uvedl Meiszner.

Stadion v La Plata je jedním z nejmodernějších fotbalových stánků v Argentině. Pod palbu kritiky se ale dostal jeho trávník, na nějž si stěžovali nejen aktéři úvodního duelu Argentina - Bolívie, ale i o dva dny později účastníci zápasu Brazílie - Venezuela.

Reklama

Související témata: