Hlavní obsah

VIDEO: Messiho a spol. fanoušci na jihoamerickém mistrovství vypískali

Favorizovaní domácí Argentinci nevyhráli na fotbalovém mistrovství Jižní Ameriky ani druhý zápas. S Kolumbií ve skupině A v Santa Fe ve středu remizovali 0:0, v tabulce mají dva body a jejich očekávaný postup do vyřazovací části turnaje je v ohrožení.

Foto: Guillermo Granja , Reuters

Lionel Messi a spol. opět na mistrovství zklamali.

Článek

Nejlepší fotbalista světa Lionel Messi a jeho spoluhráči domácí fanoušky opět zklamali a při odchodu ze hřiště museli poslouchat jejich nespokojené bučení a pískot. Po úvodním nerozhodném výsledku s Bolívií neporazili Argentinci ani Kolumbii, která měla více šancí a s čtyřmi body vede tabulku. Ve třech zápasech skupiny A zatím padly pouhé tři góly.

Z argentinských fotbalistů předstoupil před novináře pouze útočník Carlos Tévez. "Ty nadávky hodně bolí, ale je na nás, abychom to zvrátili. Lidé mají důvod se zlobit, my jim ho musíme příště na hřišti vzít," uvedl hráč, který na mistrovství řeší i přestup z Manchesteru City, odkud chce kvůli rodině odejít.

Mohli i výrazně prohrát

Domácí mohli i výrazně prohrát, ovšem několikrát je zachránil brankář Sergio Romero, který si vysloužil cenu pro nejlepšího hráče utkání, a několikrát zase nepřesná muška Kolumbijců. V největší šanci se po hrubce stopera Gabriela Milita ocitl Dayro Moreno, ale nastřelil jen boční síť.

"Věci nejdou směrem, jaký jsme si představovali," prohlásil argentinský trenér Sergio Batista. "Vůbec nám nevycházejí věci, které fungovaly v přátelských utkáních. Takový průběh zápasu jsme nečekali, znovu jsme ztratili," dodal.

Kouč týmu i nadále důvěřuje 

Osmačtyřicetiletý kouč však svému výběru, včetně kritizovaného Messiho, nadále důvěřuje. "Messi neměl dost prostoru, protože soupeři vědí jak ho bránit. Hráči jsou dobří. Musíme zůstat v klidu a do posledního zápasu ve skupině jít s tím, že jde o finále," řekl Batista.

V kolumbijském útoku se neprosadil ani střelecký rekordman Evropské ligy Radamel Falcao z Porta, třebaže se svým kolegou Morenem domácím zadákům pořádně zatápěli. "Zasloužili jsme si tři body. Měli jsme šance, spoustu útoků, ale nezakončili jsme je," prohlásil kolumbijský obránce Mario Alberto Yepes.

V posledním utkání ve skupině nastoupí Argentina proti Kostarice a k postupu do čtvrtfinále bude potřebovat vítězství.

Na zápasy Copa América si můžete vsadit v sázkové kanceláři Fortuna.

Fotbalové mistrovství Jižní Ameriky v Argentině:
Skupina A (Santa Fe):
Argentina - Kolumbie 0:0.

Reklama

Související témata: