Hlavní obsah

Uruguay proti Chile - dočkají se fanoušci konečně gólové nadílky?

Zatím se fanoušci na Copa América velkých brankových hodů nedočkali. Domácí Argentina v čele s fenomenálním Messim dokonce ve dvou zápasech vstřelila jediný gól. Náladu by příznivcům ofenzivního fotbalu mohl vylepšit zápas Uruguaye s Chile.

Foto: Mike Hutchings, Reuters

Uruguayský útočník Edinson Cavani

Článek

Uruguay – Chile, tip bookmakera Fortuny: + 2,5 branky

Velice nízký počet branek na Copa America je trochu paradoxem, protože skladba většiny týmů je ofenzivní. Třeba Uruguay nastupuje na tři klasické útočníky, trio Forlán, Suaréz a Cavani značí nesmírnou palebnou sílu. V úvodním duelu skupiny C proti Peru se ale hvězdy prosadily gólově pouze jednou (1:1), i když šancí na vstřelení další branky měly povícero.

Spolupráce Forlána se Suarézem funguje skvěle už z loňského MS v JAR. Naopak se hledá trochu Cavani, který je zvyklý být na hřišti tahounem, což potvrdil v sezóně 26 brankami v barvách italské Neapole. Chile v úvodním střetnutí jako jediná ze všech týmu na šampionátu dokázala skórovat dvakrát, když porazila Mexiko 2:1. Tým se prosadil v obou případech ze standardních situacích, ze kterých bude hrozit i nadále. Diváci v Argentině by se tak dnes mohli dočkat přeci jen duelu který bude na branky bohatší.

Peru – Mexiko, tip bookmakera Fortuny: 1

Peru v úvodním duelu zaskočilo favorizovanou Uruguay (1:1) a nebylo daleko od toho, aby se radovalo ze zisku tří bodů. V samém závěru měl totiž další velkou šanci střelec branky Guerrero. Útočník Hamburgu se prezentoval ve skvělém světle a nechal zapomenout na své zraněné parťáky z bundesligy Pizzara s Farfánem, kteří se šampionátu nezúčastní. Naopak v pořádku je jiný legionář Juan Vargas a přítomnost hráče italské Fiorentiny byla v duelu s Uruguayí znát, přestože se na hřiště dostal až ve druhé půli.

Mexiko vyhrálo před Copou Gold Cup, ale výrazně obměněná soupiska bez hvězd z Evropy (s výjimkou Dos Santose) si podobné ambice na nejcennější trofej dělat nemůže. Porážka s Chile mnohé naznačila,  Mexiko se nemohlo dostat pořádně do koncovky, v obraně zase kupilo chyby zejména při rozích soupeře. Peru zvítězí a důrazně tak nakročí do čtvrtfinále.

Vsadit si na Copu Américu můžete zde

Reklama

Související témata: