Hlavní obsah

Kostarika má po výhře blíž do čtvrtfinále než domácí Argentina

JUJUY

Fotbalisté Kostariky porazili ve svém druhém utkání na jihoamerickém šampionátu 2:0 Bolívii a do čtvrtfinále mají blíž než domácí Argentina. Kostaričané se dostali před favorizovaný výběr v čele s Lionelem Messim na druhé místo ve skupině A a v závěrečném vzájemném utkání jim stačí k jistotě postupu remíza.

Foto: ČTK/AP

Fotbalisté Kostariky se radují po vítězství nad Bolívií na Copa América

Článek

Argentina zatím na Copě América uhrála jen dvě remízy a její postup ze skupiny je vážně ohrožen. "Dnešním vítězstvím jsme jim situaci rozhodně neulehčili," prohlásil argentinský trenér mladého kostarického výběru Ricardo La Volpe.

Jeho svěřencům Bolívie vítězství v Jujuy usnadnila, neboť posledních 20 minut dohrávala jen v devíti po vyloučení Rivera a Florese. V té době už kostaričtí fotbalisté vedli 1:0, pak sice nedal Guevara penaltu, ale pojistku přidal v 79. minutě devatenáctiletý Campbell. "Pomohlo mu, že se ve druhé půli přesunul na levou stranu, tam se cítil lépe a narostlo mu sebevědomí," chválil La Volpe autora druhé branky.

S Argentinou se Kostarika utká v pondělí v Cordóbě. Domácí tým, který na zlatou trofej z jihoamerickém mistrovství čeká už dlouhých 18 let, může projít do čtvrtfinále při dobrém skóre i z třetího místa.

Na zápasy Copa América si můžete vsadit v sázkové kanceláři Fortuna.

Fotbalové mistrovství Jižní Ameriky v Argentině:
Skupina A (Jujuy):
Kostarika - Bolívie 2:0 (0:0)
Branky: 60. Martinez, 79. Campbell. ČK: 71. Rivero, 76. Flores (oba Bolívie).
Tabulka:
1. Kolumbie 2 1 1 0 1:0 4
2. Kostarika 2 1 0 1 2:1 3
3. Argentina 2 0 2 0 1:1 2
4. Bolívie 2 0 1 1 1:3 1

Reklama

Související témata: