Hlavní obsah

VIDEO: Uruguay musí po další remíze na Copa America bojovat o postup

MENDOZA

Ani čtvrtý tým loňského mistrovství světa Uruguay nenaplňuje na jihoamerickém fotbalovém šampionátu roli favorita. I ve svém druhém zápase ztratil body a jeho páteční remíza s Chile 1:1 byla už šestým nerozhodným výsledkem z deseti odehraných zápasů na Copě América v Argentině.

Foto: ČTK/AP

Hráč Chile Gary Medel (vpravo) přišel o míč v souboji s Egidio Arevalo Riosem z Uruguaye

Článek

Zatímco Uruguay je ve skupině C až třetí a čeká ji boj o postup do čtvrtfinále, Chile je s čtyřmi body v čele. Stejný počet bodů má i druhé Peru, které díky brance Paola Guerrera porazilo Mexiko 1:0. "Všechny týmy dokazují, že mají na tomto turnaji šanci," prohlásil uruguayský trenér Oscar Tabarez.

Nejlepší pozici před úterním závěrečným kolem mají Chilané. V hledišti v Mendoze sice měli převahu, jenže na hřišti zase dlouho vládla Uruguay. Největší šanci v prvním poločase měl Forlán po chybné chilské rozehrávce, jenže jeho hlavičku obránci zastavili na brankové čáře.

Prvního gólu se Uruguay dočkala v 53. minutě, kdy Suárez našel volného Pereiru. Chilský výběr srovnal o dvanáct minut později díky Sanchézovi, o něhož usiluje řada evropských klubů včetně Barcelony.

Ze tří skupin do čtvrtfinále postoupí vždy nejlepší dva a další dva z třetích míst. O postup bude muset bojovat i domácí Argentina, jež dvakrát ztratila body po remízách s Bolívií a Kolumbií, a nerozhodný výsledek zatím uhráli například i obhájci titulu Brazilci (s Venezuelou).

Na zápasy Copa América si můžete vsadit v sázkové kanceláři Fortuna.

Fotbalové mistrovství Jižní Ameriky v Argentině:
Skupina C (Mendoza):
Peru - Mexiko 1:0 (0:0)
Branka: 83. Guerrero.
Chile - Uruguay 1:1 (0:0)
Branky: 65. Sanchéz - 53. Pereira.
Tabulka:
1. Chile21103:24
2. Peru21102:14
3. Uruguay20202:22
4. Mexiko20021:30

Reklama

Související témata: