Hlavní obsah

Uruguay potřebuje na Copa América konečně vyhrát. Dokáže to Forlán a spol.?

Dočkají se semifinalisté mistrovství světa konečně výhry na Copa América? Favorizovaní fotbalisté Uruguaye potřebují k postupu ze skupiny v posledním utkání porazit Mexiko, jinak se mohou s turnajem rozloučit. Klidnější náboj bude mít duel Chile s Peru, obě reprezentace se už nejspíš bez ohledu na výsledek vzájemného duelu mohou těšit na boje v další fázi turnaje.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Fotbalisté Uruguaye potřebují na Copa América k postupu porazit Mexiko.

Článek

Chile – Peru, tip bookmakera Fortuny: 1

Oba týmy mají postup do další fáze Copy prakticky zajištěný. Stávající zisk čtyř bodů totiž bude stačit k umístění na třetí příčce, ze které postupují do čtvrtfinále dva nejlepší celky. Ve skupině A má přitom třetí v pořadí bodů méně. Jistota postupu pro obě mužstva by měla utkání prospět, nemusí se tak zbytečně příliš taktizovat, týmy si to rozdají o prvenství ve skupině C. Zatím lepší herní projev měla Chile. Loňský účastník světového šampionátu dokázal otočit zápas s Mexikem (2:1), ve kterém byl jasně lepší, také s Uruguayí (1:1) měl mírně navrch, přestože mohl i prohrát. Peru získalo stejný počet bodů, když rovněž porazilo Mexiko (1:0) a remizovalo s Uruguayí (1:1), jenže jeho hra nebyla ani zdaleka tak přesvědčivá. Zejména v ofenzivě se tým poměrně trápí. S výjimkou tandemu Guerrero – Vargas nejsou ostatní hráči brance soupeře vůbec nebezpeční. Chile potvrdí roli papírového favorita a nejtěsnějším rozdílem zvítězí. Naváže tak na své předešlé vzájemné výhry (2:0 a 3:1) v rámci kvalifikace.

Uruguay – Mexiko, tip bookmakera Fortuny: Handicap 1

Uruguay se podobně jako další favorité (Argentina, Brazílie) na mistrovství Jižní Ameriky trápí. Po dvou remízách (1:1 a 1:1) má tým kolem Forlána nůž na krku a musí nutně zvítězit. Loňský semifinalista z MS v JAR ale nemusí zatím panikařit. Narazí totiž na nejslabšího protivníka, který má na svém kontě dvě porážky. Mexiko přijelo do Argentiny prakticky bez krajánků z Evropy (s výjimkou Dos Santose), absence legionářů nedává moc nadějí zopakovat úspěch v podobě triumfu na nedávném Gold Cupu. Uruguay na šampionátu nehraje špatně, týmu ale chybí větší klid v koncovce a také forma Cavaniho, který si vystřílel všechen prach v Neapoli. Je možné, že do třetího utkání tak nezasáhne od úvodního hvizdu, nicméně i bez něj budou mít svěřenci Oskara Tabaréze navrch. Uruguay vyhraje o dvě branky, jako střelce zkuste Suaréze, špatnou variantou nemusí být ani „over“ , tedy volba, že v utkání padnou alespoň tři góly.

Vsadit si ve Fortuně na Copu Américu můžete zde

Reklama

Související témata: