Hlavní obsah

Diego Forlán hodlá dotáhnout Uruguay do finále

Na minulém mistrovství světa byl vyhlášen nejlepším hráčem, skvělými výkony držel dlouho Uruguay na cesta k vytoužené medaili. Jenže tým nakonec skončil na čtvrtém, bramborovém místě. Letos má Diego Forlán, blonďatý hrdina z malé jihoamerické země, ještě větší šanci dosáhnout na úspěch – penaltové drama totiž vyřadilo z turnaje Copa América oba největší favority Argentinu s Brazílií.

Foto: Marcos Brindicci, Reuters

Největší hvězda Uruguaye Diego Forlán

Článek

Pokud se chce bývalá hvězda Manchesteru United stát ve své zemi nesmrtelným a vyhrát Copu Américu, musí však v noci z úterý na středu porazit nevyzpytatelné Peru. Zápas vysílá v přímém přenosu od 02.45 stanice Sport 1.

Peru je na turnaji jedno z mnoha překvapení, čtvrtfinále nezvládl ani jeden z gigantů, možnost uspět tak dostaly týmy jako Venezuela či právě Peru, s kterými se před turnajem do bojů o medaile moc nepočítalo. Mladý tým zatím podává nevyrovnané výkony a fanoušci favorizované Uruguaye se tak již těší předem na finále.

Jenže letošní turnaj je hodně nevyzpytatelný, a na stadiónu v La Plata by navíc podle informací neměl být moc dobrý terén, což by technikům Forlánovi s další hvězdou Suarézem mohlo dost vadit.

Reklama

Související témata: