Hlavní obsah

Maradona vyzval trenéra Argentiny, aby se ukryl v Uruguayi

BUENOS AIRES

Legendární Diego Maradona po vyřazení fotbalistů Argentiny ve čtvrtfinále mistrovství Jižní Ameriky doporučil svému nástupci na reprezentační lavičce, aby se schoval v Uruguayi. Bývalý slavný hráč také zkritizoval vedení svazu, které Sergia Batistu navzdory neúspěchu na domácím šampionátu neodvolalo.

Foto: ČTK/AP

Diego Maradona na tiskové konferenci.

Článek

"Kdyby můj tým na turnaji porazil jen Kostariku, sám bych skončil. To, co se teď děje v reprezentaci, není chyba hráčů," citovala Maradonu agentura AP. Bývalá hvězda Neapole a Barcelony také prohlásila, že pokud se Batistovi nelíbí, že je jako trenér Argentiny neustále ve středu pozornosti, měl by odstoupit. "Možná by měl odejít přes hranici do Uruguaye, kde ho nikdo nepozná," dodal. Právě Uruguay na jihoamerickém šampionátu Argentinu vyřadila.

Kouč Argentiny Sergio Batista o rezignaci neuvažuje.foto: Reuters/Andres Stapff

Maradona si nezapomněl rýpnout do prezidenta svazu Julia Grondony, se kterým vede slovní válku od loňska, kdy musel po neúspěchu na mistrovství světa odejít od reprezentace. "Don Julio si dělá, co chce. Když ostatní nevidí, že odvádí mizernou práci, co můžu dělat? Pomáhej jim Bůh," řekl padesátiletý mistr světa z roku 1986, který od května vede tým Al Wasl ve Spojených arabských emirátech.

Maradona se obává, že situace v národním týmu by mohla některé hráče v čele s hvězdným Lionelem Messim přimět k ukončení reprezentační kariéry. "Zápasy jsem neviděl, takže je moc hodnotit nemůžu. Když totiž vidím vybíhat tým na hřiště, je to jako kdyby mi někdo sypal sůl do ran," dodal s tím, že za něj byli hráči v reprezentaci "o tisíc procent šťastnější".

Reklama

Související témata: