Hlavní obsah

Zraněný obránce Kalas vypadl z nominace národního týmu

Praha
Aktualizováno

Ztráta hned na úvod. Z nominace české fotbalové reprezentace ještě před začátkem zářijového srazu vypadl kvůli zranění obránce Tomáš Kalas. Do zápasů v Kosovu a Černé Hoře nepustí středního obránce zranění stehenního svalu. Koho trenéři povolají místo něj, oznámí nejpozději v pondělí, kdy se tým sejde v Praze. Aktuálně je v nominaci osmnáct hráčů, což znamená, že na soupisce zbývá pět volných míst.

Foto: Sport.cz

Tomáš Kalas v dresu Bristolu.

Článek

Kalas byl v původní nominaci, kterou v úterý dopoledne zveřejnil trenér Jaroslav Šilhavý. Jenomže podrobné vyšetření zraněného stehna odhalilo, že se obránce Bristolu City reprezentačního srazu zúčastnit nemůže.

„Byli jsme v kontaktu s lékaři v Anglii, od kterých jsme zprávu dostali. Samozřejmě nás mrzí, protože Tomáš patří mezi nejzkušenější hráče našeho týmu. Všichni mu přejeme, aby se co nejdříve uzdravil," říká manažer české reprezentace Libor Sionko.

Šestadvacetiletý Kalas se zranil v sobotním zápase druhé anglické ligy na hřišti Hullu. Střídat musel už po půlhodině utkání.

„Je mi líto, že se reprezentačního srazu nezúčastním. Klukům budu držet palce na dálku a věřím, že v závěru podzimu už společně oslavíme postup na EURO 2020," vzkazuje Kalas.

Olomoucký odchovanec zatím odehrál za reprezentaci 19 zápasů, ve kterých vstřelil dva góly. Národnímu týmu pomohl k postupu na EURO 2016 a v mládežnických výběrech byl jako důležitý člen základní sestavy u stříbra na evropském šampionátu hráčů do 19 let v roce 2011.

Reklama

Související témata: